Blog

Keep up to date with the latest news
Mituri despre agentii imobiliari

Mituri despre agentii imobiliari

Ca orice alte mituri pe care le auzi si le citesti, nici cele in domeniul imobiliarelor nu se sfiesc. Vorba aceea, “nu tot ce zboara se mananca”. Fie ca esti in cautarea unei locuinte, fie ca doresti sa dai o proprietate in vanzare, nu trebuie sa crezi tot ceea citesti pe internet. Intr-adevar nu este nici simplu, dar nici complicat sa treci printr-o tranzactie. De asemenea este bine sa vi se faca cunoscute aceste detalii. In acest articol am pregatit, intr-o ordine aleatorie, cele mai cunoscute mituri despre agentii imobiliari, care pot fi insa explicate.

Daca inchiriezi/cumperi casa direct de la proprietar, scapi de o cheltuiala “in plus”

Acesta este un mit foarte cunoscut, din cauza ca proprietarii locuintelor sunt de parere ca este destul de usor sa dai in inchiriere un apartament, in special sa-l vinzi. Daca ar fi atat de simplu incat singurul lucru pe care un proprietar ar trebui sa il faca ar fi sa puna anuntul pe internet sau in ziar, probabil ca agentii imobiliari nu ar mai exista.

Pana la urma, tot proprietarii care nu apeleaza la un agent imobiliar sunt in pierdere. Asta poate fi din cauza a mai multor motive. Proprietarul a pus un pret prea mare pe locuinta si inca nu a fost vanduta de 6 luni? Proprietarul nu a stiut sa negocieze pretul potrivit? Au fost detaliile tranzactiei  neclare, iar multi potentiali cumparatori au fost respinsi? Cam acestea ar fi unele dintre motive.

Agentii imobiliari spun si fac orice ca sa dea in vanzare o locuinta

„Agentii imobiliari nu sunt platiti pana nu fac o tranzactie”. Fals. Ei sunt supusi unui cod etic destul de strict, iar aceia care il incalca sunt de departe de a fi numiti profesionisti. Chiar daca este foarte usor sa minti in privinta unei locuinte, de obicei cei care fac asta nu reusesc sa faca nici o tranzactie. Este bine de stiut ca atunci cand vindeti sau cumparati o casa, sa va alegeti un agent imobiliar in care aveti incredere si cu care va simtiti confortabil.

Toti agentii imobiliari fac „o tona” de bani

Intr-adevar, un agent imobiliar de succes poate castiga destul de bine. Insa si efortul depus este semnificativ mai mare. Consensul general este ca agenții imobiliari să câștige 6% din prețul de vânzare al unei case, indiferent de circumstante. Nu este adevarat. În primul rând comisionul este negociabil. Orice agent imobiliar care afirma altceva, probabil ca încalcă norme și reglementări.

Toti agentii imobiliari sunt la fel

Aceasta este de asemenea una dintre cele mai comune greseli. Acest lucru poate sfarsi prin a face greseli majore atat din partea cumparatorului, dar si a vanzatorului. Fiecare agent dispune de aptitudini si experiente diferite. Exista o diferenta majora intre un agent imobiliar care lucreaza in domeniu de 2 ani si unul care lucreaza de 10 de ani. Asta pentru ca nu e acelasi lucru intre a lucra cu proprietarii locuintelor si a lucra cu potentialii clienti.

Agentii imobiliari isi fac singuri programul

Acest lucru este doar pe jumatate adevarat. Un agent imobiliar in general, nu dispune neaparat de un “sef”. In momentul in care acesta are o problema, medicala sau din alte motive, poate sa isi ia putin timp liber pentru a o rezolva, fara sa spuna neaparat cuiva. Insa, chiar daca la prima vedere pare un loc de munca ideal, nu este chiar asa. Agentii de multe ori trebuie sa lucreze in weekend sau chiar pana seara tarziu, depinde de client. Deci,chiar dacă există o flexibilitate cu programul de lucru, uneori,

Related Posts

Neintelegeri intre vanzator si cumparator

Neintelegeri intre vanzator si cumparator

Majoritatea vânzătorilor realizează că pregătirea pentru vizionări, adică să îți petreci timpul și să depui efort pentru a obți…

Read More
AMENAJAREA LOCURILOR DE JOACĂ DE EXTERIOR ȘI INTERIOR PENTRU COPII

AMENAJAREA LOCURILOR DE JOACĂ DE EXTERIOR ȘI INTERIOR PENTRU COPII

Copiii sunt ființe fragile, care nu trăiesc doar în lumea reală, ci și într-un univers compus dintr-o mulțime de jocuri și activități distra…

Read More