Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Crezi ca esti capabil sa iti vinzi singur proprietatea?

Crezi ca esti capabil sa iti vinzi singur proprietatea?

Crezi ca esti capabil sa iti vinzi singur proprietatea? Gandeste-te din nou. Multi oameni cred ca vor economisi bani daca isi vand casele singuri si uneori chiar fac asta. Dar sa vinzi o casa este mai complicat decat sa vinzi orice altceva, inclusiv o masina.

Poate nu este prima data pentru un agent cand face asta, insa pentru tine probabil ca da. Un agent imobiliar bun stie cum sa iti evalueze casa si ce pret sa afiseze, nu este emotionat in legatura cu incheierea afacerii, stie cate acte trebuie semnate si ce proceduri trebuie urmate.

Iata cateva exemple de greseli pe care vanzatorii le fac de cele mai multe ori:

1.Le evalueaza gresit. De multe ori, ai impresia ca locuinta ta valoreaza mai mult decat ar fi pretul ei real, mai ales daca ai si renovat-o inainte. Dar nu toata lumea apreciaza faptul ca ti-ai transformat garajul intr-un spatiu functional, probabil prefera ca acesta sa ramana un simplu garaj. Si o piscina nu mareste, in mod necesar, valoarea proprietatii. Pe de alta parte, exista si varianta in care vanzatorii stabilesc un pret prea mic, neintelegand piata imobiliara.

2.Pozele nu arata prea bine. Cumparatorii care cauta proprietati online, isi doresc sa vada cat mai multe fotografii, iar daca tu nu reusesti sa ii impresionezi, casa ta nu va beneficia de atentia lor asa cum ti-ai dori. Doar pentru ca poti publica poze pe care le-ai facut cu telefonul tau, nu inseamna ca ar trebui sa faci asta. Pozele tale vor fi comparate cu cele profesionale si, in mod garantat, ale tale nu vor arata la fel de bine. Daca angajezi chiar si un fotograf profesionist, acesta iti va putea oferi fotografiile sau video-urile potrivite, pe care cumparatorii se asteapta sa le vada. Astfel, vizionarile ofertei vor creste in mod vizibil.

3.Sunt implicati din punct de vedere emotional. Atunci cand vrei sa inchei o afacere, trebuie sa te folosesti de logica, nu de emotie. Daca nu vei face asta, ai putea sa nu accepti o oferta (care ar putea rezulta, in cele din urma, a fi cea mai buna) de frica sa nu inchei o afacere proasta. Conexiunea ta cu locuinta personala ar putea reprezenta, de asemenea, un impediment. Vanzatorii se gandesc la proprietatea lor ca fiind caminul lor, nu doar o casa oarecare de pe piata imobiliara. Au un atasament emotional pentru aceasta, iar atunci cand incearca sa o vanda, faptele se pierd in emotie.

4.Nu prea se pricep la vizionari. Chiar daca cunosti fiecare colt al casei tale, asta nu inseamna ca stii cum sa iti prezinti casa posibililor clienti in timpul unei vizionari. Unii oameni, de exemplu, nu vor sa fie urmariti in permanenta de proprietar, ei vor sa vada singuri proprietatea, sa discute intre ei si abia apoi sa puna eventualele intrebari.

 

Related Posts

Achizitionarea unei locuinte

Achizitionarea unei locuinte

Esti pregatit sa achizitionezi o locuinta? Cumpararea acesteia reprezinta una dintre cele mai importante decizii din punct de vedere financiar pe care…

Read More
De ce sa nu vindeti o proprietate de unul singur

De ce sa nu vindeti o proprietate de unul singur

Ar putea fi tentant sa incercati sa va vindeti proprietatea de unul singur. Motivul de baza care motiveaza proprietarii sa faca acest lucru …

Read More