Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Achizitionarea unei locuinte

Achizitionarea unei locuinte

Esti pregatit sa achizitionezi o locuinta? Cumpararea acesteia reprezinta una dintre cele mai importante decizii din punct de vedere financiar pe care o vei face de-a lungul vietii tale. Iata cateva lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand iei aceasta decizie:

1.Ai nevoie de un agent imobiliar de incredere. Cu totii stim faptul ca un agent imobiliar primeste o parte din pretul unei proprietati, de aceea unii cumparatori ezita in a angaja o agentie imobiliara; ei cred ca astfel pretul de cumparare va fi marit. Retine faptul ca vanzatorul, nu cumparatorul, plateste comisionul. Potentialii cumparatori ar trebui sa retina faptul ca agentul care il reprezinta pe vanzator nu protejeaza interesele cumparatorului si ca acesta ar putea sa incaseze comisionul din partea ambilor. Asta inseamna ca tu nu economisesti. Un agent imobiliar istet care lucreaza pentru tine iti poate proteja interesele si sa te ghideze prin intreg procesul de cumparare – de la negocierea pretului la vizitele locuintei.

2.Aminteste-ti faptul ca achizitionarea unei locuinte necesita un contract. Atunci cand cumperi o casa, trebuie sa semnezi cateva acte. Multe dintre acestea – care sunt, de obicei, contracte, arata ca un model standard de cumparare, fara sa ai posibilitatea de a negocia. Acest lucru, insa, nu este adevarat. Contractele pot fi negociate. Nu trebuie sa semnezi o intelegere standard. Aici te poate ajuta agentul imobiliar.

3.Nu cumpara pe moment. Trebuie sa iei in considerare planurile tale pe termen lung. Planuiesti sa ramai in continuare la acelasi loc de munca? Sa te casatoresti? Sa ai copii? Daca nu esti sigur ca locuinta ta va fi casa potrivita pentru tine si peste cativa ani, poate ar trebui sa cauti in continuare.

4.Priveste dincolo de aspect. In ceea ce priveste problemele legate de aspect, acestea nu necesita multe costuri. Oamenii se concentreaza pe costurile cabinetelor, ale aparatelor electrocasnice si ale mobilierului, dar uneori uita de costurile muncii depuse, care se pot dubla sau chiar tripla. Asta nu inseamna ca ar trebui sa renunti la o casa care are nevoie de modificari, insa trebuie sa te gandesti bine daca iti permiti sau nu achizitionarea acesteia, incluzand si costurile aditionale.

5.Fii informat. Este bine sa intrebi despre costurile unei piscine (daca este cazul), sistemele de incalzire/racire. Retine faptul ca o casa care costa mai putin, insa ratele lunare sunt mai mari, te-ar putea afecta din punct de vedere financiar pe termen lung, in comparatie cu o casa care costa mai mult, dar pentru care ratele lunare sunt mai mici.

Trebuie sa iei in considerare mai multe aspecte atunci cand iei o astfel de decizie, cum ar fi piata imobiliara, ratele, sincronizarea si planurile tale pe viitor. Daca nu esti sigur ca vrei sa te muti intr-un anumit cartier, ai optiunea de inchiriere, care sa joace rolul unui test. Un agent imobiliar te poate ajuta si in aceasta situatie.

Related Posts

De ce sa nu vindeti o proprietate de unul singur

De ce sa nu vindeti o proprietate de unul singur

Ar putea fi tentant sa incercati sa va vindeti proprietatea de unul singur. Motivul de baza care motiveaza proprietarii sa faca acest lucru …

Read More
Vanzarea unei proprietati primavara

Vanzarea unei proprietati primavara

Există o convingere în industria imobiliara a faptului că primăvara este cea mai bună perioadă pentru vânzarea unei locuințe. Fiecar…

Read More