Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
De ce sa nu vindeti o proprietate de unul singur

De ce sa nu vindeti o proprietate de unul singur

Ar putea fi tentant sa incercati sa va vindeti proprietatea de unul singur. Motivul de baza care motiveaza proprietarii sa faca acest lucru este "salvarea" comisionului pe care il incaseaza o agentie imobiliara. Alteori, acestia vad acest lucru ca pe o provocare; totusi, de cele mai multe ori nu se apeleaza la un consilier imobiliar din considerente financiare. Din pacate, faptul ca veti economisi bani este doar o iluzie. Urmatoarele remarci nu sunt pentru a va descuraja sa va vindeti singuri casa, ci pentru a va ajuta sa vedeti intregul proces intr-o maniera realista. In cele din urma, dupa ce consultati avantajele si dezavantajele, puteti decide ceea ce este mai potrivit pentru dumneavoastra.

Raportul cerere-oferta

Este posibil ca cei care vand singuri sa reduca costul unei locuinte cu  echivalentul comsionului pe care l-ar plati agentiei. Cumparatorii sunt atrasi de cei care nu vand prin intermediul unei agentii deoarece considera ca astfel vor obtine un pret mai bun. Atunci cand lucreaza cu un agent imobiliar, vanzatorul plateste un comision si cei mai multi cumparatori contactati sunt aceia care lucreaza deja cu un agent imobiliar. Totusi, daca dumneavoastra ca si vanzator nu lucrati cu un agent imobiliar, veti fi contactat de mai putini cumparatori. Astfel, sansele dumneavoastra de a vinde proprietatea scad considerabil.

Dificultatea de a stabili un pret corect

Este posibil ca dumneavoastra sa nu aveti o idee clara si obiectiva despre proprietatile asemanatoare care se vand sau despre aspectele generale ale pietei imobiliare.Acest lucru poate reprezenta un dezavantaj. Spre exemplu, daca nu stabiliti un pret corect pentru casa dumneavoastra, este posibil sa va pozitionati in afara pietei. Astfel, potentialii cumparatori nu vor acorda atentie proprietatii dumneavoastra si nu veti primi nici o oferta. Exista totusi sanse sa va vindeti casa, insa dupa multa vreme si dupa multe reduceri de pret. In mod normal, depinde de piata imobiliara si de caracteristicile proprietatii. Un pret extrem de ridicat este justificat daca aveti o casa de lux, in care ati investit multi bani. De asemenea, riscati sa pierdeti in procesul de negociere daca alegeti sa nu lucrati cu un agent imobiliar. Cumparatorii cauta mereu cea mai buna oferta pentru ei insisi. Astfel, cine va avea grija de interesele dumneavoastra?

Lipsa unui ghid profesionist

Daca dumneavoastra nu stiti toti pasii necesari, de la procedurile de inceput pana la strategiile de ofertare si primire a banilor, este posibil sa faceti greseli care costa bani. De asemenea, lipsa unor bune abilitati de negociere si vanzare va vor da o stare de teama si anxietate. Ca si consecinta, pretul si termenii unei anumite tranzactii pot fi mai neatractivi decat daca ati lucra cu un agent profesionist.

Probleme de publicitate

Trebuie sa luati in considerare faptul ca anunturile la ziarele locale sau pe site-uri specializate costa bani. In plus, v-ar trebui si un semn in curte. Mai mult, este posibil sa nu alegeti cea mai buna oferta de promovare a proprietaii dumnevoastra. Trebuie sa stiti sa redactati articole care sa atraga atentia potentialilor cumparatori. Un agent imobiliar se va ocupa ca dumneavoastra sa beneficiati de cea mai potrivita metoda de promovare pentru a va vinde proprietatea in cel mai scurt timp si la cel mai bun pret.

Aspectele legale ale tranzactiei

Cel care achizitioneaza un imobil se ocupa de obicei de contractul de vanzare-cumparare. Totusi, acest contract risca sa aiba clauze gresite, termeni ilegali sau necinstiti care pot dauna tranzactiei imobiliare. Mai mult, riscati sa incheiati un acord cu termeni inutili sau riscanti din punct de vedere legal. Agentul imobiliar este menit sa va fereasca de asemenea probleme.

Alegeti cu atentie potentialii cumparatori

De cele mai multe ori cumparatorii nu stiu exact ce isi doresc. Astfel, riscati sa pierdeti timpul vorbind la telefon sau aratand case unor oameni care nu sunt cu adevarat interesati de proprietatea dumneavoastra. Mai mult, este posibil sa ajungeti la un acord cu un cumparator care nu are suficienti bani sa achizitioneze casa momentan. Acceptand o asemenea oferta, timpul de vanzare al casei se va prelungi la nesfarsit.

Controlati-va emotiile

Multi oameni se implica emotional in procesul de vanzare al locuintei lor; principala cauza este interactiunea directa cu potentialii cumparatori. Vanzatorii pot intampina frustrari si nervi datorita neintelegerilor

Related Posts

Achizitionarea unei locuinte

Achizitionarea unei locuinte

Esti pregatit sa achizitionezi o locuinta? Cumpararea acesteia reprezinta una dintre cele mai importante decizii din punct de vedere financiar pe care…

Read More
Vanzarea unei proprietati primavara

Vanzarea unei proprietati primavara

Există o convingere în industria imobiliara a faptului că primăvara este cea mai bună perioadă pentru vânzarea unei locuințe. Fiecar…

Read More