Blog

Keep up to date with the latest news
Programul “Prima Chirie” a fost lansat, Tips & Tricks.

Programul “Prima Chirie” a fost lansat, Tips & Tricks.

Cluj: În ultimul an două lucruri care s-au oprit în timp, prețul chiriilor și statuia lui Matei Corvin.

 Edil Agentie Imobiliara

Abia ne mai putem aduce aminte cum arată cea mai iconică entitate a Clujului, statuia lui Mathias Rex înainte de renovarea sa de acum câțiva ani.

Mai uităm de trecut, mai uităm și despre vandalizarea ei datorită reparațiilor celor de la primărie, ne este foarte greu să uităm în schimb de manifestarea miilor de locuitori care s-au adunat la începutul anului 2017. Ne oprim, bem o gură de cafea și revenim la prezent. Clujul este pentru mulți o casă, o experiențe de neuitat și pentru mai mulți, o poveste. După o plimbare prin oraș, revenim obosiți poate puțini mâhniți, în față ușii de la intrare. Răsucim cheia-n broască și într-un final suntem acasă.

 

 Edil Agentie Imobiliara

Un salariat ar trebui să rămână în mână cu 30% după plătirea chiriei în fiecare lună.

Cel mai rău plătit angajat cheltuiește peste la 70% din salariu pe o garsonieră în Cluj-Napoca (aproximativ 230 de euro salariu și 170 de euro chiria).Deși situația este dificilă, cunoștiința înseamnă putere, dacă este să traducem din greaca veche. Dacă în Capitală cifra cerută pe metrul pătrat util este de 1 175 euro, în Brașov este de 925, iar în Iași 914 și în Timișoara de 1 065.Clujul este victorios cu 1 260 de euro pe metru pătrat, conform unui studiu realizat de site-ul imobiliar Storia.ro Dacă vorbim de chirii, situația este asemănătoare. Bucureștiul primește argintul, iar Clujul învinge cu o medie de 370 de euro pe luna, aproximativ o treime mai scump decât media pe București.

 

 Edil Agentie Imobiliara

Programul “Prima Chirie” sporește șansa bine meritată a persoanelor în căutare de chirie.

Printre ultimele noutăți eliberate de către Ministerul Muncii, programul “Prima Chirie” cuprinde vești și promisiuni pe care unii dintre români le puteau doar visa. Nu, nu este vorba de o primă chirie literalmente, mai degrabă, este o decizie de a acorda un serviciu social ce va influența în mod direct cum percepem plata chiriei.

 “Normele de aplicare ale Programului „Prima chirie”, prin care se acordă o primă de relocare a șomerilor înregistrați la agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, care își schimbă domiciliul la o distantă mai mare de 50 de km pentru a se încadra în muncă, au fost aprobate astăzi printr-o Hotărare de Guvern.

Prima de relocare se acordă la cerere, lunar, pentru o perioadă de maximum 36 de luni, dacă persoanele care solicită acest drept se încadrează în muncă, cu normă intreagă, pentru cel puțin 12 luni și nu se cumulează cu alte prime de mobilitate, potrivit legii.

Această primă se acordă persoanelor ale căror venituri nete lunare realizate de către aceștia : dacă sunt persoane singure, sau împreună cu familia, nu depăsesc 5.000 de lei/lună. Prima de relocare este de 75% din sumă necesară pentru acoperirea cheltuielilor pentru locuire (chirie și utilităti), la noul domiciliu sau resedintă, în limită sumei de 900 de lei lunar.

În cazul în care persoanele aflate în șomaj se încadrează în muncă pe durată mai mică de 12 luni,  iar ulterior se schimbă durata încadrării în muncă pe perioadă determinată de 12 luni sau mai mare de 12 luni ori nedeterminată, nu beneficiază de această primă.

Pentru a beneficia de prima de relocare, persoanele îndreptățite, trebuie să depună la agențiile pentru ocuparea forței de muncă în evidențele cărora sunt  înregistrate, documente care să ateste îndeplinirea condițiilor menționate în lege, în  termen de 60 de zile de la data încadrării, ne relatează un articol de pe Gov.ro. Și cum după ploaie vine și soarele, preferabil ,,fără dinți,, așa și guvernul scoate la iveală această oportunitate.

Edil Agentie Imobiliara

Edil Agentie Imobiliara

Este necesar să construim o strategie înainte de a închiria un imobil.

  

  • Timpul nu costă bani atunci când e vorba de confortul tău, e preferabil să mai aștepți o zi, două. Cel mai probabil vei putea ieși cu 10-20% mai ieftin, dar să găsești ceva mai ok, preferabil în zona dorită de tine.
  • Nu finaliza tranzacția până nu ajungi și verifici cheia. Verifică instalațiile, aprinde toate aparatele electrice, dă drumul la gaz, pornește apa, altfel defecțiunile le vei repara singur;
  •  Fă un contract! Agentul imobiliar te va ajuta să închei o convenție între tine și proprietar.  Menționează dacă întâmpini probleme financiară înainte de plată,un propietar bun va înțelege un chiriaș bun.


 

Este în natura umană să ne dorim ca orice acțiune să dea rezultate bune. De cele mai multe ori avem un plan, o schiță sau voința spontană de a luă decizii în favoarea noastră. Succesul nu vine singur, mai degrabă de mână cu perechea ei de dans, rezistentă. Preferabil este să ne gestionăm timpul înțelept că să putem avea un echilibru între stres și confort. Este bine să integrezi o agenție imobiliară în strategia ta de a achiziționa o nouă chirie. Dacă te folosești de experiență unei agenții imobiliare, reușită finalizării unei tranzacții se poate măsură în proporții de peste 50% în calitate și timp.   

Related Posts

Toamna aduce noi oferte de închiriere

Toamna aduce noi oferte de închiriere

Toamna aduce cu ea cele mai frumoase culori. Peisajele devin superbe iar plimbările tot mai plăcute.Toamna a trecut pe la noi prin agenție și a ad…

Read More
Cartierul Central - Student, caut chirie

Cartierul Central - Student, caut chirie

Atunci când avem în vedere zona centrală a unui oras, cu precădere centrul Clujului, putem vorbi despre o mulțime de locații de intere…

Read More