Blog

Keep up to date with the latest news
Cum sa amenajezi o gradina perfecta langa casa ta

Cum sa amenajezi o gradina perfecta langa casa ta

De cele mai multe ori, fiind foarte preocupati cu amenajatul casei in care locuim, avem tendinta de a neglija locul in care fundatia casei se intalneste cu pamantul. Totusi, acea portiune extrem de vizibila si de expusa pentru toti cei care ne trec pragul poate fi transformata intr-o zona verde deosebita, asta fara a fi afectati peretii casei sau structura acesteia.

In primul rand, specialistii in acest domeniu recomanda sa ne bazam pe regula simetriei atunca cand ne dorim sa amenajam micul spatiu din fata casei. De exemplu,daca intrarea principala in casa are cateva trepte, este bine ca acestea sa fie incadrate intre plante identice, care au acelasi ritm de crestere. Printre cele mai accesibile variante sunt arbustii sau gardul viu, care vor infrumuseta de indata aceasta arie.

In al doilea rand, este recomandat sa nu sadesti plante prea inalte sau copaci in imediata vecinatate. Este mai potrivit sa lasi acces liber catre privelistea din casa ferestrei. De aceea, pentru un aspect ordonat si natural poti alege plante care se repeta. Sadeste-le la o distanta potrivita una de cealalta, pentru a nu le afecta dezvoltarea. De asemenea, o regula foarte importanta de amenajare a acestei zone este sa sadesti plantele mai inalte in spatele celor mai scurte. Atfel, este recomandat sa mergi la cumparaturi doar dupa ce stiti exact ce iti doresti.

Pentru zona din imediata apropiere a verandei este indicat sa alegi flori cu aspect asimetric, care se curbeaza dupa ce cresc in inaltime si astfel creaza o atmosfera mai salbatica. Daca iti doresti sa creezi o impresie buna musafirilor tai, atunci trebuie sa stii ca hortensiile sunt printre cele mai potrivite pentru a face acest lucru. De asemenea, azaleele se numara si ele printre florile ideale de plantat langa veranda sau terasa de lemn. Daca este vorba de un spatiu deschis, cum este cel al terasei, il poti infrumuseta agatand cosuri sau ghivece suspendate pe stalpii care sustin terasa.

In continuare, trebuie sa stii ca o alta regula din spectrul peisagisticii spune ca 50 % din stratul de verdeata de langa casa trebuie sa fie alcatuit din plante verzi pe toata perioada anului. Chiar si asa, o planta potrivita poate fi plasata in locul nepotrivit si atunci efectul dorit nu este obtinut. Chiar daca, pe parcurs, ti se pare o zona descoperita, evita sa mai plantezi ceva in portiunea dintre primul strat de plante si casa.

 

O alta idee buna este sa iei in considerare nuanta vopselei de exterior a casei si sa asortezi culorile florilor de langa casa cu ea. O paleta restransa de culori ajuta plantele de langa fundatia casei sa aiba un aspect ordonat si coerent. Prea multe culori vor distrage atentia. Evita plantarea vitei de vie salbatica in apropierea casei sau fundatiei. In cautatrea lor dupa apa, radacinile ei ar putea provoca daune.

Related Posts

Vanzarea unei proprietati primavara

Vanzarea unei proprietati primavara

Există o convingere în industria imobiliara a faptului că primăvara este cea mai bună perioadă pentru vânzarea unei locuințe. Fiecar…

Read More
Toamna in gradina ta

Toamna in gradina ta

Sunt trei aspecte importante de care trebuie sa tinem seama in decursul lunilor de toamna, in special in septembrie. Primul se refera la faptul ca acu…

Read More