Blog

Keep up to date with the latest news
Cum obții spațiu în holul din apartament

Cum obții spațiu în holul din apartament

Descoperă câteva tehnici eficiente prin care poți obține mai mult spațiu în holul apartamentului tău!

Ne trezim adesea în propriul apartament sau probabil într-un apartament închiriat că stăm înghesuiți între pereți. Spațiu prea mic, lucruri prea mari și un hol cu un covor de încălțăminte. Tot ordonăm și ordonăm lucrurile, dar dezordinea persistă.

Te-ai întrebat vreodată de ce holul apartamentului tău nu are suficient spațiu?

În cele ce urmează vă vom arăta câteva tehnici esențiale prin care holul tău o să îți ofere spațiul necesar pentru a te simți cât mai confortabil.

Spuneam în articolele precedente ale seriei “Cum obții mai mult spațiu în apartament” despre culorile deschise care pot avea efect optic pozitiv asupra spațiului mic. Totodată, mai pomeneam de o eliminare sau înlocuire a lucrurilor inutile care ocupă spațiul destinat depozitării. Însă atunci când vine vorba de holul unui apartament, problema poate apărea chiar și după ce am ținut cont de o sumedenie de sfaturi. Asta din cauză că, deși păstrăm pe hol doar ce este esențial, spațiul este considerabil redus.

De aceea, noi am opta pentru instalarea tuturor elementelor esențiale din hol într-un mod bine gândit, astfel încât să fie totul practic și eficient.

Etajere, cuiere, raft pentru încălțăminte, oglindă suspendată, totul într-un stil minimalist.

Există persoane care au optat pentru un singur corp de mobilier multifuncțional, acesta având rol de păstrare încălțăminte, cuier pentru haine și rafturi inteligente pentru obiectele necesare (cremă pentru pantofi, încălțător/limbă pentru pantofi etc.); majoritatea multifuncționalelor de acest tip dispun și de o oglindă încorporată pentru a ne asigura că arătăm impecabil înainte să plecăm de acasă. De obicei, acest multifuncțional ocupă foarte mult spațiu, dar fiind singurul corp de pe hol, vă permite să-l utilizați eficient.

În cazul în care vi se pare că holul este prea simplu, prea gol, atunci puteți opta pentru un ghiveci cu flori de decor.

Platformele/corpurile înălțate sunt foarte utilizate de către proprietarii garsonierelor pentru că soluțiile lor sunt incomparabil mai reduse decât cele a posesorilor de apartamente, dar dacă vă treziți și voi cu opțiuni prea puține, atunci merită să aveți în vizor și această oportunitate.

Optați pentru un mobilier sau corpuri care vă permit “mascarea” tuturor obiectelor; acestea trebuie să fie cât mai înguste, dar să permită o depozitare pe cinste. Nu uitați de efectele vizuale care dau senzația de spațiu mai mare (pot fi create cu ajutorul oglinzilor), de corpuri suspendate, de o iluminare adecvată, iar dacă nici așa nu vă satisface spațiul holului apartamentului… mai există o recomandare.

Încercați să luați în calcul o posibilă eliminare a unui perete și înlocuirea lui cu paravane. Probabil debaraua în care ajungeți să înghesuiți tot soiul de obiecte este un posibil spațiu la care nu v-ați gândit. În unele cazuri este nevoie de aprobări, dar în majoritatea situațiilor puteți uni debaraua cu holul sau/și cu bucătăria.

Încălzirea locuinței cu ajutorul caloriferelor este… puțin cam “demodată” datorită multiplelor opțiuni mult mai eficiente. Spre exemplu, dacă alegeți pentru locuință încălzirea prin pardoseală – o să remarcați faptul că renunțarea la 4-5 calorifere, câte aveți, vă oferă un spațiu considerabil.

E adevărat că aceste sfaturi nu pot fi luate în considerare dacă locuiți într-un apartament închiriat, dar cu siguranță dacă le știți, vă vor inspira și pe dumneavoastră. Însă, cel mai imporatant lucru este să încercați să fiți cât mai ordonați, deoarece majoritatea românilor care se lovesc de această problemă, sunt obișnuiți să își lase lucrurile pe unde apucă, prin toată casa.

Edil Agentie Imobiliara
Sursa: Idei Design

Acest text face parte din seria de articole "Cum obții mai mult spațiu în apartament". Pentru mai multe idei în toate încăperile locuinței dumneavoastră - accesați link-ul.

Related Posts

Cum obţii mai mult spaţiu în baia din apartament

Cum obţii mai mult spaţiu în baia din apartament

Mai ai puțin și ajungi să crezi că ești claustrofob? Hainele urlă la tine și îți cer un coș mai mare de rufe? Mergi cu groază la baie?…

Read More
Cum obții mai mult spațiu în apartament

Cum obții mai mult spațiu în apartament

Sunt arhicunoscute blocurile gri, adică acelea care, dacă înainte de '89 păreau a fi un lux ce putea fi numit casă, în prezent ne …

Read More