Cum obţii mai mult spaţiu în baia din apartament
Mai ai puțin și ajungi să crezi că ești claustrofob? Hainele urlă la tine și îți cer un coș mai mare de rufe? Mergi cu groază la baie? Cel mai probabil o să spui că ai baia prea mică. S-ar putea să ai dreptate. Dar ce ne facem dacă vorbim despre baia dintr-un apartament de închiriat? Va trebui să găsim o soluție și pentru asta.
De obicei baia apartamentului ridică probleme majore din cauza spaţiului restrâns şi multitudinea de lucruri pe care obişnuim să le aglomerăm aici. Acum clar nu putem renunţa la cada de baie, la chiuvetă sau la vasul de toaletă.
Dar cum procedăm cu restul? Avem nevoie de spaţiu, iar o baie îngustă este coşmarul oricărui proprietar. În cele ce urmează vă vom prezenta câteva idei care vă vor transforma baia într-un spaţiu suficient de încăpător, unde să nu vă mai simţiţi, vorba omului de rând – ca într-un sicriu.
1. Înlocuirea căzii cu o cabină de duş poate fi o idee bună care scuteşte spaţiu. Asta dacă nu sunteţi genul de persoană care chiar adoră să stea ore bune în cadă. Se va creea suficient loc încât să amplasaţi şi o chiuvetă lângă. Barele pentru prosoape pot fi montate direct pe peretele cabinei de duş pentru a nu încărca un perete pe care poate fi amplasat un dulap, un raft sau o oglindă.
2. Optează pentru o chiuvetă cu blat lat care să îţi permită să depozitezi cosmeticele, săpunurile şi prosoapele. Dacă baia dvs este totuşi mult prea mică, atunci o chiuvetă cu dulap este soluţia. În dulap nu vor încăpea probabil toate accesoriile de baie, dar totuşi veţi putea „ascunde” o parte din ele. Puteţi economisi încă şi mai mult spaţiu printr-o chiuvetă cu mască rotundă amplasată pe colţ.
3. Poliţele suspendate sunt o idee briliantă pentru o baie mică în apartament. Rafturile înlocuiesc mobilierul masiv (dulapurile) şi sunt un loc perfect pentru prosoape, hârtie igienică, şampoane, geluri de duş etc. Acestea pot fi montate atât deasupra chiuvetei cât şi deasupra vasului de toaletă. Există şi posibilitatea poliţelor în formă de scară – mobilier inteligent pentru a economisi spaţiu fără a renunţa la depozitarea lucrurilor.
4. Foloseşte tonuri deschise pentru pereţi, dar şi o oglindă mare pentru senzaţia de spaţiu generos. Ştim, este o iluzie optică, dar te vei simţi mai bine în propria baie. De asemenea poţi opta pentru pete de culoare care să alunge rutina şi să înveselească încăperea (prosoape colorate, poliţe în tonuri pastelate, un ghiveci cu flori, robinete aurii etc).
Orice încăpere poate fi amenajată în aşa fel încât să corespundă necesităţilor dar şi gusturilor fiecăruia. Trebuie să avem în calcul resursele atunci când ne apucăm să facem o treabă. Tot pentru o baie mică (asta în cazul în care suntem proprietari şi nu vorbim despre un apartament de închiriat, putem opta pentru mobiler la comandă care să ne satisfacă cererile şi nevoile.
Se pare că soluţii de obţinere a spaţiului, inclusiv într-o baie mică, de apartament sunt o mulţime. Mai rămâne să ne apucăm de treabă şi să le punem în aplicare. Noi vă dorim succes la amenajat!
Acest text face parte din seria de articole "Cum obții mai mult spațiu în apartament". Pentru mai multe idei în toate încăperile locuinței dumneavoastră - accesați link-ul.