Blog

Keep up to date with the latest news
Cat valoreaza locuinta mea?

Cat valoreaza locuinta mea?

Iată de ce casa vecinului dumneavoastră ar putea să valoreze mai mult.

Valoarea unei locuinte poate varia in timp. Un vânzător inteligent va monitoriza valoarea proprietății sale de-a lungul anilor, pentru a ști prețul în general. Însă, dacă vă doriți să vă măriți valoarea casei, sau dacă doar vă întrebați de ce aceasta rămâne constantă, trebuie să înțelegeți ce factori influențează asta. Iată câteva variante care ar putea să influențeze în mod negativ acest lucru.

Locația

Apropierea de o stradă foarte circulată sau, dimpotrivă, localizarea acesteia într-un loc prea izolat. Aproape de fiecare dată acest factor este unul de o importanță majoră.

Vechimea

Proprietățile care au un aer istoric datorită arhitecturii acestora sau construcțiile noi sunt preferate de majoritatea clienților, însă o casă veche, de 30 sau 40 de ani, care arată ciudat și demodat, care nu este nici nouă, nici nu deține o arhitectură deosebită, nu va influența decizia cumpărătorului într-un mod pozitiv.

Renovările demodate

Bucătăria dumneavoastră este încă mobilată cu piese de mobilier din lemn închis la culoare și are mochetă? Baia are pereții zugrăviți în relief și pereții acesteia sunt din sticlă colorată? Renovările care erau populare în trecut ar putea să afecteze considerabil prima impresie a potențialului client. Desigur, o zugrăveală proaspătă și câteva ghivece cu flori vor reîmprospăta atmosfera și vor oferi încăperilor un aer modern și plăcut. De asemenea, un alt factor ar putea fi renovările care sunt doar pe gustul dumneavoastră. Culorile aprinse ale pieselor de mobilier s-ar putea să nu fie pe placul tuturor. Dacă potențialii clienți nu pot vedea dincolo de simțul tău stilistic personal, casa va rămâne de vânzare pe piața imobiliară timp de câteva luni, sau chiar mai mult.

Istorie negativă

A fost locuința dumneavoastră inundată vreodată sau una din casele vecinilor a fost incendiată? Cartierul în care se află nu este unul tocmai plăcut? Asta ar putea speria oricare cumpărător.

Dimensiunea

Una dintre cele mai căutate caracteristici atunci când un potențial client accesează un site imobiliar, este suprafața locuinței. Aceștia își doresc un spațiu în care să se simtă confortabil. Prin urmare, o locuință prea mică sau prea mare nu va fi potrivită pentru nimeni. Un spațiu mare necesită mai multe costuri de îngrijire, așadar nu se va afla printre preferințele clienților.

Lipsa băilor

Nu există cineva care să nu își dorească să aibă propria baie. De aceea, dacă locuința dumneavoastră dispune de o singură baie și 4 dormitoare, ar trebui să vă gândiți serios la o soluție.

Înfățișarea

O casă modernă în mijlocul unui cartier cu proprietăți care au o arhitectură clasică și total diferită, se va afla, cu siguranță, în atenția potențialului client, însă nu într-un mod pozitiv.

Related Posts

Achizitionarea unei locuinte

Achizitionarea unei locuinte

Esti pregatit sa achizitionezi o locuinta? Cumpararea acesteia reprezinta una dintre cele mai importante decizii din punct de vedere financiar pe care…

Read More
Imobiliare in vreme de pandemie

Imobiliare in vreme de pandemie

In plină perioadă de izolare datorită pandemiei de Coronavirus , imobiliarele continuă …dar in alti termeni . Tehnologia ne permite să abordăm…

Read More