Blog

Keep up to date with the latest news
Ce trebuie sa stiti cand cumparati un apartament

Ce trebuie sa stiti cand cumparati un apartament

Cumpărarea unui apartament oferă numeroase avantaje –sunteți mai aproape de oraș, prețul este mai acceptabil, aveți mai puține cheltuieli pentru întreținere. Dar, achiziționarea unui apartament, nu este la fel ca atunci când cumpărați o casă în care nu aveți de-a face cu vecini sau cu asociația de proprietari. A înțelege diferențele și lucrurile exacte pe care trebuie să le aveți în vedere când realizați o astfel de achizitie este esențială, dacă vreți să fiți fericiți la finalul afacerii.

Înțelegeți diferențele

Apartamentul dumneavoastră  este conectat la alții, toți proprietarii trebuie să lucreze împreună pentru a întreține blocul și comunitatea.  Avantajele sunt minunate –aveți mai puțin de întreținut decât dacă ați deține o casă, iar apartamentele sunt mai accesibile în ceea ce privește prețul. Pe de altă parte, depindeți de ceilalți proprietari atunci când sunt probleme. Țineți minte că asociația de proprietari este viața cartierului. Fără o asociație de proprietari sănătoasă cu siguranță o să aveți o experiență mai puțin plăcută în cartier.

Petreceți timp vorbind cu agentul imobiliar și el vă va explica în detaliu la ce trebuie să vă așteptați dacă aveți un apartament. Aceasta vă va ajuta să nu aveți surprize neplăcute.

Aflați câte ceva despre vecini

Toată lumea are nevoi diferite când vine vorba de un cămin confortabil si fericit. Daca sunteti o persoană care lucrează mult, probabil nu vreți să locuiți la același etaj cu niște studenți din anul I, iar, dacă sunteți pensionar, probabil vă doriți niște vecini de aceeași vârstă. Este important să vă cunoașteți preferințele și este în regulă să verificați ce fel de vecini veți avea în cazul în care vreți să cumpărați un apartament.

 

Cumpărați un apartament mai mare dacă vreți să revindeți

Poate că vă căutați doar un apartament confortabil în care să locuiți, dar când vine vorba de a revinde apartamentul, în cele mai multe cazuri veți descoperi că apartamentele cu două sau trei camere se vor vinde mai ușor. Consultați-vă cu agentul imobiliar și întrebați despre vânzările din trecut pentru apartamentele cu o cameră în acea zonă, dacă aveți buget doar pentru acel tip. Asigurați-vă că acest tip de apartamente nu sunt imposibil de vândut.

Întrebați despre spațiul de depozitare

Depozitarea lucrurilor este o problemă comună în ceea ce privește apartamentele. De obicei nu sunt făcute pentru oameni care au multe lucruri de depozitat. Întrebați ce opțiuni de depozitare aveți dacă considerați acest element ca fiind o problemă. Unele apartamente oferă spații de depozitare, precum garajele.

Panorama este importantă

Dacă este posibil, încercați să achiziționați un apartament care are o panoramă decentă. Acesta este un factor important, deoarece este mai plăcut de locuit într-un loc în care te poți bucura de priveliștea de pe fereastră. De asemenea, va fi mult mai ușor de vândut. Ar fi bine să evitați apartamentele care oferă o priveliște spre locul de colectare a gunoiului sau în care intră lumina farurilor de la mașini de afară.

Asigurați-vă că angajați un agent imobiliar specializat în apartamente

Internetul este o metodă bună de a căuta apartamente de vânzare și pentru a stabili un preț general al acestora. Dar sunt atât de multe lucruri care au nevoie de clarificare: detalii despre asociația de proprietari, costuri ascunse, fonduri de rezervă –și, având un profesionist în domeniu care să vă ajute, este foarte important. Dacă doriți să vă devotați full-time în căutarea apartamentului, nu veți putea aduna toate aceste informații pentru a face o alegere potrivită la final. Agenții imobiliari au acces la liste noi cu oferte și vă vor putea arăta apartamente pe care nu le-ați putea găsi niciodată fără ajutor.

 

Related Posts

Pregatirea casei pentru vanzare

Pregatirea casei pentru vanzare

Cand te hotarasti sa vinzi o locuinta este necesară dezvoltarea unui plan bun pentru te evidenția față de vecini și pentru a încheia cu succe…

Read More
Vrei o locuință mai spațioasă? Iată câteva trucuri!

Vrei o locuință mai spațioasă? Iată câteva trucuri!

Te-ai mutat într-o garsonieră? Camerele apartamentului în care locuiești cu chirie nu sunt suficient de mari? Nu trebuie să te pricepi …

Read More