Blog

Keep up to date with the latest news
Transformă-ți visul în realitate cu programul Noua Casă 2021

Transformă-ți visul în realitate cu programul Noua Casă 2021

În anul 2021 programul Prima Casă se transformă în Noua Casă. Pe lângă noile facilități pe care le implică, programul Noua Casă își menține principalele avantaje, față de orice alt credit ipotecar: avansul cel mai mic, dobânda imbatabilă, garanția de stat. În continuare vă vom prezenta o serie de aspecte legate de modalitatea în care puteți beneficia de programul Noua Casă. În ceea ce privește valoarea creditului Noua Casă 2021, acesta se acordă în lei, valoarea maximă care poate fi accesată fiind de 66.500 de euro pentru locuințe de până la 70.000 de euro și 119.000 euro pentru locuințe de maxim 140.000 euro. Dobânda este calculată în funcție de Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) la care se adaugă o marjă fixă de maxim 2%. Durata maximă pentru care poate fi accesat acest credit este de 30 de ani. Aplicarea pentru un astfel de credit poate avea loc în două situații: fie nu dețineți în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul/soția nicio locuință, indiferent de modul în care a fost dobândită, fie dețineți în proprietate cel mult o locuință, cu o suprafață utilă mai mică de 50 mp, dar care nu a fost achiziționată prin programul Prima Casă. Accesarea programului presupune plata unui avans minim obligatoriu pentru locuința pe care o doriți, dar și o garanție pentru acordarea creditului, blocată într-un depozit colateral. Programul Noua Casă nu dispune de limită de vârstă și poate fi accesat fie singur, fie împreună cu soțul/soția. Beneficiarii Programului vor trebui să îndeplinească în plus şi condițiile de eligibilitate cerute de banca cu care au decis să lucreze. Pe lângă costurile solicitate de banca cu care colaborezi în cadrul creditului Noua Casă, costurile standard existente, pe care trebuie să le acoperi sunt avansul nimim obligatoriu (5% dacă locuința nu depășește 70.000 Euro sau 15% dacă are un preț cuprins între 70.001-140.000 Euro, calculat în lei la cursul valutar din ziua analizei) și depozitul colateral (reprezentând contravaloarea a 3 rate de dobândă, constituit pentru garantarea dobânzii). Pentru a evita invalidarea dosarului trebuie să vă asigurați să dispuneți de documentele obligatorii, să vă asigurați că acestea nu sunt expirate sau ilizibile sau că informațiile completate în aplicație sunt corecte. Lista completă care conține documentația necesară o găsiți la adresa www.fngcimm.ro.

Related Posts

Pregatirea casei pentru vanzare

Pregatirea casei pentru vanzare

Cand te hotarasti sa vinzi o locuinta este necesară dezvoltarea unui plan bun pentru te evidenția față de vecini și pentru a încheia cu succe…

Read More
Vrei o locuință mai spațioasă? Iată câteva trucuri!

Vrei o locuință mai spațioasă? Iată câteva trucuri!

Te-ai mutat într-o garsonieră? Camerele apartamentului în care locuiești cu chirie nu sunt suficient de mari? Nu trebuie să te pricepi …

Read More