Blog

Keep up to date with the latest news
Din culisele tranzacțiilor imobiliare

Din culisele tranzacțiilor imobiliare

Când vine vorba de tranzacții imobiliare, primii factori la care ne gândim sunt timpul de vânzare al proprietății și marja de negociere.

Dacă ești proprietarul unei locuințe, cu siguranță, îți dorești să o vinzi cât mai repede și la un preț cât mai ridicat. Potrivit unor statistici realizate de Imobiliare.ro, timpul de tranzacționare al unui apartament in intervalul iulie-septembrie a ajuns la 74 de zile (comparativ cu 57 de zile, media celor 3 luni anterioare).

Pe de altă parte, situația caselor este una mai favorabilă, acestea se vând mult mai repede ca până acum. Mai exact, vorbim de o scădere cu 20 de zile față de T2,  respectiv de la 160 de zile la 140 de zile .

În ceea ce privește marja de negociere, proprietarii sunt dispuși să lase din prețul cerut inițial. Putem spune că acest lucru se datorează cumpărătorilor care încearcă într-o oarecare măsură să contrabalanseze tendința continuă de majorare a prețurilor locuințelor.

Related Posts

Știai că, în România sunt cei mai mulți proprietari de locuințe?

Știai că, în România sunt cei mai mulți proprietari de locuințe?

Conform unui studio efectuat de Oficiul European de Statistică (Eurostat), România se clasifică pe primul loc în Uniunea Europeană din punct de v…

Read More
Peste 50.000 de locuinţe noi în 2017

Peste 50.000 de locuinţe noi în 2017

Un număr de 53.301 de locuinţe au fost finalizate în anul 2017 în România, cu 1.095 mai multe decât în anul anterior, conform datelor publicate…

Read More