Blog

Keep up to date with the latest news
Cumpararea si vanzarea unei case iarna

Cumpararea si vanzarea unei case iarna

Experienta din domeniul imobiliar ne spune ca sezoanele de primavara si iarna sunt favorizate pentru vanarea proprietatilor. Oamenii ies mai degraba in cautarea unei locuinte atunci cand vremea este placuta. Aceste anotimpuri reprezinta o perioada a anului mai agreata, iar vanzatorii stiu ca gradinile si curtile lor arata mai bine atunci cand nu sunt acoperite cu zapada. Cu toate acestea, exista cateva motive logice si convingatoare pentru care ar trebui sa pornim chiar si iarna in cautarea unui imobil.

Din cate stim, mutarea si domeniul imobiliar merg mana in mana, si chiar daca ne-ar placea sa avem noi insine puterea de decizie atunci cand urmeaza sa ne mutam sau sa cumparam o casa, de multe ori alte circumstante apar din senin si ne obliga sa vindem, sa cumparam si sa ne mutam oricand in timpul anului.

Dar necesitatea de a achizitiona o locuinta in timpul iernii nu este cel mai rau lucru care vi se poate intampla. De fapt, exista cateva avantaje care arata cum ati putea beneficia de vanarea proprietatilor in aceasta perioada rece a anului.

Mai putina concurenta

Cel mai evident avantaj il reprezinta sfatul pe care toata lumea il cunoaste, si anume sa cumparati primavara sau vara. Ca un rezultat pentru acesta, vor fi putini clienti cu care va puteti afla in competitie in timpul acestor luni friguroase.

Preturile sunt mai scazute

Atunci cand exista putini clienti pe piata, oferta depaseste cererea. Aceasta duce, de cele mai multe ori, la preturi mai mici decat in sezonul cald.

Vanzatorii vor fi motivati

Intreaga activitate scazuta din timpul iernii va rezulta in motivarea acestora de a vinde cat mai multe proprietati. Agentii imobiliari cunosc faptul ca in lunile de iarna acestia sunt dispusi sa negocieze mai mult, fie ca este vorba despre pretul de achiztionare, taxele notariale, termenul final sau chiar termenii de vanzare. De aceea, agentii imobiliari recomanda clientilor ca acestia sa mai astepte pana in primavara pentru a-si scoate locuinta spre vanzare. Mai mult, exista circumstante care ne obliga, totusi, sa vindem iarna. Probabil o oferta pentru un loc de munca a facut necesara mutarea, sau vanzatorul ar putea avea probleme personale care ii conduc actiunile – divort, probleme financiare etc. Din nou, asta ar putea fi in avantajul cumparatorului, datorita motivarii vanzatorului.

Agentul tau imobiliar va lucra mai mult pentru tine

Activitatea scazuta din lunile de iarna inseamna, de asemenea, ca trebuie sa aveti o atentie concentrata asupra agentului imobiliar, iar acesta va lucra mai mult pentru dumneavoastra. Aceste imprejurari il vor determina pe agent sa incerce putin mai mult sa negocieze un pret convenabil.

Asadar, infruntati frigul, luati-va o haina groasa de iarna si porniti in cautarea unei locuinte noi.

 

Related Posts

Vanzarea unei proprietati primavara

Vanzarea unei proprietati primavara

Există o convingere în industria imobiliara a faptului că primăvara este cea mai bună perioadă pentru vânzarea unei locuințe. Fiecar…

Read More
O casa noua - avantaje si dezavantaje

O casa noua - avantaje si dezavantaje

Un studiu a arătat că de două ori mai mulți oameni preferă casele nou construite, în locul celor deja existente. „Nou” în…

Read More