Nu-ti bate capul cu tot felul de tehnici si strategii de vanzari complicate, ci, mai degraba, actioneaza inteligent. Nimeni nu spune ca vanzarea unui imobil este un lucru extrem de simplu, mai ales cand experienta lipseste, dar insusirea catorva trucuri iti pot fi de un real folos, in procesul de vanzare.
Asadar, ce ar trebui sa faci, daca vrei sa vinzi in mod inteligent ?
1. Detaseaza-te emotional de imobilul pe care vrei sa-l vinzi
Cu totii ne atasam emotional de lucrurile ce ne inconjoara, pe care le folosim zi de zi, de locurile in care obisnuim sa petrecem majoritatea timpului. Si cand vine vorba despre casa in care am copilarit sau am trait pentru o lunga perioada de timp, lucrurile sunt cu atat mai complicate. Amintiri, experiente, emotii toate ne leaga de acel "acasa", cu o greutate semnificativa in viata noastra.
2. Stabileste un pret corect
Setarea unui pret prea ridicat, nerealist iti va diminua sansele de a obtine mai multi bani, ba chiar poate reprezenta ''inceputul sfarsitului'' . Pur si simplu vei iesi din sfera de interes a potentialilor cumparatori. De asemenea, negocierea nu trebuie sa includa o marja mai mare de 5%, maximum 10% fata de suma pe care ti-o doresti in realitate.

3.Alege sa primesti sprijinul unor specialisti imobiliari Agentul e cel care cunoaste piata , te poate informa asupra trendului si isi va [putea canaliza cu succes fortele spre vanzarea imobilului.

4. Foloseste fotografii de calitate
Fotografiile sunt primele care atrag sau nu atentia potentialior cumparatori, reprezentand baza de pornire a unei vanzari
ucces. De aceea, este foarte important ca acestea sa fie de o calitate ireprosabila.

De asemenea, ordinea in care iti prezinti fotografiile este si ea importanta. Cea mai buna imagine trebuie sa ocupe prima pozitie.
5. Fa in asa fel incat prima impresie sa atarne greu in decizia clientului.
Felul in care arata locuinţa ta, in momentul in care are loc prima vizionare, poate duce la succesul sau eşecul unei tranzacţii.Mai intai de toate, locuinţa ta ar trebui sa fie igienizata: proaspat zugravita şi/sau vopsita in culori deschise, luminoase, de preferat alb. De asemenea, este foarte important modul in care esge aranjata casa, din punct de vedere estetic. Pozitionarea mobilei trebuie sa dea impresia de spaţiu, De asemenea, este foarte important ca, in momentul vizionarii, camerele sa fie bine aerisite.
6. Usa de la intrare – cartea de vizita a locuintei
Se spune ca o casa se cunoaste inca de la intrare. Astfel, daca usa este veche, intr-o stare ce lasa de dorit, clientul va porni din start cu stangul in procesul de cumparare, fiind primul lucru care-i va atrage atentia.

7. Fii atent la baie si la bucatarie
Expertii subliniaza faptul ca oamenii pun foarte mare accent pe aspectul si starea in care se afla atat baia, cat si bucataria, in momentul in care sunt interesati de o locuinta.

8. Ofera-i posibilitatea cumparatorului de a se putea muta oricand
Majoritatea clientilor cauta sa cumpere o casa la cheie, in care se pot muta imediat dupa incheierea tranzactiei de vanzare-cumparare. De aceea evita sa investeasca intr-un imobil care necesita schimbarea instalatiilor sanitare sau electrice.