Blog

Keep up to date with the latest news
Cum sa alegem culorile casei noastre?

Cum sa alegem culorile casei noastre?

   Nimic nu pare mai simplu decat sa alegem culoarea in care sa vopsim exteriorul locuintei noastre. Sau nu este chiar asa? Culorile ne pot pune in valoare locuinta dar pot si strica aspectul estetic daca nu sunt alese luand in considerare cativa factori pe care ii vom detalia mai jos.

1. Nu uita de culoarea initiala a casei tale

Daca locuinta ta este una mai veche, cu siguranta a avut parte de cateva vopsiri si revopsiri iar daca doresti sa ii redai aspectul istoric, ideal ar fi sa afli in ce culoare a fost vopsita initial. Un cunoscator poate recrea culoare analizand straturile de vopsea sau poti pur si simplu sa te documentezi si sa alegi o culoare cat mai apropiata.

2. Vitalizeaza

S-ar putea sa nu iti doresti sa recreezi aspectul original al locuintei tale si atunci poti folosi culori vii, moderne care sa evidentieze decoratiunile arhitecturale. Important este te gandesti bine inainte sa iti vopsesti casa in rozul propriu caselor din San Francisco.

3. `Uita-te in curtea vecinului!`

Fiecare dintre noi dorim sa avem o casa personalizata care reprezinta preferintele personale. Dar ne asteapta o mare frustrare daca contrastul dintre casa noastra si casele vecine (mai ales atunci cand sunt foarte apropiate) creeaza o imagine neplacuta. Nu ne vom vopsi locuintele in aceleasi culori ca si vecinii dar ideal ar fi sa alegem o culoare complementara.

4. Inspira-te din natura

Natura este maestra in crearea de culori si combinatii splendide pe care le putem folosi in designul exterior iar cu cat locuinta se armonizeaza mai bine cu mediul inconjurator, cu atat va incanta ochiul mai mult.

5. Nu uita de acoperis

Materialele de acoperis moderne ofera destul de multe optiuni atunci cand vine vorba de culoare iar important este ca acestea sa se armonizeze cu restul culorilor.

6. Atentie la detaliile care nu vor fi vopsite

Peretii din caramida, treptele, usa de la intrare (daca este din lemn natural), balustradele etc., vor avea o culoare proprie si de aceea specialistii ne sfatuiesc sa alegem o schema de culoare care ia in considerare si aceste aspecte si confera un ansamblu armonios.

7. Gaseste inspiratie in living-room-ul tau

Pe cat de paradoxal pare, culorile folosite in design-ul interior ar trebui sa se complementeze cu cele folosite in exterior.

8. In detalii se odiheste totul

Cu cat mai complexe sunt detaliile arhitecturale, cu atat mai mult ai nevoie sa folosesti culorile in mod priceput. Pentru obloane, rame, usi, coloane etc. poti folosi nuante mai accentuate , pentru a le evidentia sau chiar contrastante, pentru un aspect mai dramatic.

9. Culorile deschise

Culorile deschise vor adauga mai multa impozanta casei tale, creand impresia de o mai mare marime. Nu degeaba majoritatea cladirilor guvernamentale mai cunoscute sunt vopsite in alb.

10. Urmareste echilibrul

Combinatia de culori folosita ar trebui sa creeze un tot unitar armonios, indiferent decat de dramatica.

Mai jos va prezentam cateva imagini care arata cateva dintre combinatiile de culori folosite pe alocuri.

1234567810

Related Posts

Stocul de spaţii de birouri din principalele oraşe regionale a depăşit 1 milion mp

Stocul de spaţii de birouri din principalele oraşe regionale a depăşit 1 milion mp

Stocul de spaţii de birouri din principalele oraşe regionale a depăşit 1 milion mp 30% din volumul din Bucureşti. Iaşi a devenit al doilea cel …

Read More
O casă…pentru toate gusturile

O casă…pentru toate gusturile

Cauți să te muți la o casă nouă care să satisfacă și cele mai pretențioase gusturi? Avem locuința ideală pentru tine. Este vorba de o casă…

Read More