CARIERA ÎN IMOBILIARE
Sintagma de agent imobiliar stârnește de cele mai multe ori controverse. Aceste păreri s-au format fie pe baza dezinformării, fie din cauza unor agenții care nu promovează transparența dintre cele două părți: clientul-vânzător și clientul-cumpărător. În acest sens, dorim să realizăm unele clarificări despre meseria de agent imobiliar, dar și să oferim câteva sfaturi pentru cei care doresc să înceapă o carieră în imobiliare.
Dacă dorești să intri în universul vânzărilor imobiliare, există cursuri speciale. În urma acestora vei primi un atestat recunoscut de Asociația Brokerilor din România. Cursul se manifestă ca un stagiu de practică sau ca un training. Pe durata acestuia vei fi partenerul unui agent imobiliar experimentat cu care vei merge pe teren.
CALITĂȚILE UNUI AGENT IMOBILIAR:
ENERGIE - munca unui agent este caracterizată prin dinamism. Timpul petrecut pe teren, la întâlniri, în cadrul vizionărilor, la negocieri etc. trebuie să domine timpul petrecut la birou. Din acest considerent, energia și dinamismul sunt esențiale pentru un agent.
FLEXIBILITATE și ADAPTABILITATE - programul unui agent nu este fix. De multe ori, acesta poate lucra și în weekend, în funcție de disponibilitatea clienților pentru întâlniri.
PERSEVERENȚĂ - domeniul vânzărilor este unul foarte solicitant. Poți ajunge în situații greu de gestionat, iar răbdarea să îți fie pusă la încercare. Cu toate acestea, un agent nu poate accepta un refuz și nu poate capitula în fața negocierilor.
PUNCTUALITATE - daca ești genul de persoană care întârzie și se lasă așteptată, atunci această meserie nu este pentru tine. Punctualitatea este esențială în întâlniri, iar aceasta nu înseamnă să ajungi la timp, ci cel puțin cu 5 minute înainte de ora stabilită.
COMUNICARE ȘI ASCULTARE ACTIVĂ - nu numai că modalitatea de a-ți exprima ideile trebuie să fie cooerentă și persuasivă, dar trebuie și să asculți clienții. Nu ne așteptăm rândul de a vorbi, ci ascultăm, procesăm și oferim un răspuns, un feedback sau o soluție. Dacă lucrezi la aceste două aspecte, atunci situațiile generate vor fi de win-win.

TIPS&TRICKS
Învață terminologia!
Orice domeniu are terminii lui specifici. Indiferent că vorbim de termeni profesionali sau de jargoane, este recomandat să știți ,,limba” agenților.
Construiește-ți o rețea puternică de networking!
Cunoaște oameni din cât mai multe domenii de activitate. Să ai în vedere calitatea și nivelul de profesionalism al acestora. Construiește-ți o imagine proprie, unică, astfel încât să fii recunoscut ușor. Networking-ul funcționează prin recomandări, așadar fă recomandări, pentru a fi recomandat.
Pune la punct un portofoliu de clienți și tine permanent legătura cu ei!
În această afacere, nu este important doar să câștigi clienți, ci să îi și păstrezi. Acest proces se numește fidelizare. În momentul în care oferi servicii de calitate de la prima interacțiune și apoi îți manifești interesul față de bunăstarea clientului, acesta va apela la tine și în viitor.
Telefonul este jumătatea ta! Din păcate, nu poți practica această meserie fără telefon. Discută cu actualii clienți și crează relații cu posibilii clienți. Dacă nu ești apelat, tu ești responsabil să efectuezi apelul! Nu uita că în această profesie venitul este direct proporțional cu implicarea și efortul depuse.

Do your best and let your success speak for you!