Blog

Keep up to date with the latest news
Amenajeaza-ti un birou Feng Shui

Amenajeaza-ti un birou Feng Shui

Punctul central in care activati atunci cand va ocupati de cariera dumneavoastra este biroul dumneavoastra. Astfel, atunci cand va amenajati masa la care veti lucra, trebuie sa va ganditi sa o amenajati ca pe inima biroului dumneavoastra. Asa cum patul este important pentru camera in camera dormiti sau cum aragazul este important pentru camera de gatit asa si masa de lucru are o importanta esentiala in ceea ce priveste calitatea vietii dumneavoastra, dar si calitate muncii pe care o realizati.

Amplasarea este foarte importanta

Ca sa alegeti locul optim al mesei de scris trebuie sa va asezati pe scaun, in spatele acesteia, si sa puteti vedea usa de intrare in birou. Daca spatiul in care lucrati nu are usa, asezati-va in asa fel incat sa puteti vedea intrarea in camera sau intrarea catre spatiul in care lucrati. In situatia in care nu puteti aseza masa de lucru si scaunul cu fata spre intrare, incercati sa agatati, deasupra biroului la care veti sta o oglinda care sa va ofere privelistea aflata in spatele dumneavoastra. Tot din punctul de vedere al pozitiei mesei,incercati ca aceasta sa fie amplasata cat mai in interiorul camerei, pentru a putea cuprinde cu privirea cat mai mult posibil din camera. Daca va aflati cu fata spre usa, dar prea aproape de aceasta, mare parte din camera va fi in afara razei voastre vizuale. Ceea ce nu puteti vedea, nu puteti controla. Evitati, pe cat posibil, sa plasati masa de lucru in linie dreapta cu usa de intrare deoarece veti avea parte de zgomote si intreruperi nenumarate.

Care forme sunt potrivite?

Cele mai bune forme pentru masa dumneavoastra de lucru sunt patrat, rotund, sau rectangular. Pe de alta parte, specialistii in decoratiuni sugereaza sa evitati mesele in forma de L deoarece acestea induc o stare de incomplet.In plus, o masa in forma de L va poate diminua autoritatea sau va poate opri comunicarea cu colegii sau cu superiorul ierarhic. Daca totusi aveti o masa in forma de L, puteti remedia efectele negative ale acesteia completand cel de-al patrulea colt care lipseste. Astfel, puteti amplasa in acel loc o planta, un lampadar, un cos de gunoi sau orice alt obiect solid .

Marimea

In ceea ce priveste marimea mesei de lucru, aceasta ar trebui sa fie suficient de mare incat sa va simtiti confortabil si sa va incapa toate cele nesare activitatilor de zi cu zi. Totusi, aceasta masa nu trebuie sa fie foarte mare fata de marimea camerei, pentru ca astfel circulatia fluxului Chi din cultura feng shui ar fi intrerupta. In cazul in care vorbim de masa de lucru de la serviciu, aceasta ar trebui sa reflecte importanta si puterea ocupantului sau, bineinteles, proportional cu cea a managerului.

Related Posts

Top 5 plante rezistente la frig pentru casa ta

Top 5 plante rezistente la frig pentru casa ta

 Anotimpurile reci bat la ușă, dar asta nu înseamnă că nu putem aduce puțină lumină și culoare pe balconul garsonierei, al apartame…

Read More
Cum sa creezi iluzia unui tavan inalt

Cum sa creezi iluzia unui tavan inalt

Mulți oameni visează să aibă tavane înalte în orice încăpere. Dar, luați în considerare acest lucru: Camerele cu tavane …

Read More