Blog

Keep up to date with the latest news
A venit caldura! Iata cum te protejezi de soare

A venit caldura! Iata cum te protejezi de soare

Razele soarelui contin radiatii ultraviolete care pot distruge pielea, astfel ca este recomandabil sa acorzi mare atentie expunerii la soare. Ultravioletele de tip A sunt de vina pentru îmbatranirea prematura si pentru aparitia ridurilor, în timp ce cele de tip B provoaca arsurile de piele. Ambele tipuri de radiatii sunt factori de risc pentru cancerul de piele. Specialistii de la Academia Americana de Dermatologie au un set de recomandari pentru protectia împotriva razelor nocive ale soarelui:

Aplicati cu generozitate pe piele o lotiune de protectie solara rezistenta la apa, cu spectru larg, cu factor de protectie de cel putin 30. Termenul ,,spectru larg” înseamna ca produsul ofera protectie fata de ambele tipuri de raze ultraviolete. Aplicati lotiunea la interval de doua ore, chiar si în zilele înnorate. 

De asemenea, vestimentatia este foarte importanta in timpul sezonului cald. Specialistii recomanda sa purtati haine care sa va protejeze, precum camasi cu maneci lungi, pantaloni, palarii cu boruri largi si ochelari de soare. In plus, evitati sa iesiti din casa la orele pranzului si cautati umbra atunci cand razele soarelui sunt puternice si nu va expuneti la soare între orele 10.00-16.00.

Protejati copiii de expunerea îndelungata si neprotejata la soare. Juca-ti-va cu ei la umbra si acoperiti-i cu hainute largi. Cand va aflati in apropierea unei ape, folositi o  protectie  mai mare, deoarece apa reflecta razele daunatoare ale soarelui. Vitamina D se metabolizeaza în organism sub actiunea razelor soarelui. O jumatate de ora de baie de soare, între orele 8.00-10.00 dimineata sau dupa ora 17.00, e suficienta pentru aportul zilnic de vitamina D.

Evitati bronzarea la solar
Razele ultraviolete ale soarelui si paturile de bronzare din saloanele de înfrumusetare pot provoca diverse forme de cancer de piele. Verificati, in  mod periodic, suprafata pielii. In cazul in care observati orice schimbari, excrescente sau portiuni ce sangereaza, mergeti la dermatolog pentru o consultatie.

Related Posts

AMENAJAREA LOCURILOR DE JOACĂ DE EXTERIOR ȘI INTERIOR PENTRU COPII

AMENAJAREA LOCURILOR DE JOACĂ DE EXTERIOR ȘI INTERIOR PENTRU COPII

Copiii sunt ființe fragile, care nu trăiesc doar în lumea reală, ci și într-un univers compus dintr-o mulțime de jocuri și activități distra…

Read More
Cum sa vinzi casa in mod inteligent -cateva trucuri si idei

Cum sa vinzi casa in mod inteligent -cateva trucuri si idei

Nu-ti bate capul cu tot felul de tehnici si strategii de vanzari complicate, ci, mai degraba, actioneaza inteligent. Nimeni nu spune ca vanzarea unui…

Read More