Cateva motive intemeiate pentru care trebuie sa angajezi un agent imobiliar
Cu asa de mult acces la informatie, disponibila mai ales in mediul online, foarte multi oameni se intreaba de ce ar trebui sa angajeze un agent imobiliar. Desigur, vor sa stie daca pot sa isi vanda sau sa isi inchirieze proprietatea pe internet, prin traditionalele metode de promovare, fara ajutorul unui reprezentant specializat. Unii dintre ei reusesc sa faca asta, altii nu. Iar daca si tu te-ai intrebat la un moment dat asta, iti prezentam noi 8 motive pentru care este recomandabil sa apelezi la ajutorul unui specialist.
1. Experienta si educatie
Pentru a vinde sau a cumpara in domeniul imobiliar, nu trebuie sa cunosti piata imobiliara, daca angajezi un profesionist care cunoaste toate aceste aspecte. Henry Ford spunea candva ca daca angajezi oameni care sunt mai inteligenti decat tine, inseamna ca tu esti mai inteligent decat ei. Singurul secret este sa gasesti persoana potrivita, dat fiind ca sunt aceleasi costuri. In acest caz, de ce sa nu angajezi o persoana cu experienta si educatie in domeniul imobiliarelor? Cu totii ne dorim sa salvam timp, iar prin angajarea unui specialist vei face acest lucru.
2. Agentul imobiliar are cunstinte despre cartier
Un agent imobiliar fie cunoaste foarte bine cartierul in care doresti sa vinzi sau sa cumperi, fie stie unde sa caute toate aceste informatii. Acestia pot compara proprietati asemenatoare cu a ta si iti pot oferi detalii cu privire la punctele de interes din zona, la scolile acre pot fi gasite aici sau la rata furturilor si a criminalitatii. Toate acestea sunt aspecte importante carora trebuie sa le acorzi atentie.
3. Orientare catre cel mai bun pret
Contrar credintelor tale, agentii imobiliari nu selecteaza pretul in functie de vanzator sau de cumparator, ci te ghideaza sa optezi pentru cel mai bun pret in functie de anumiti factori. In functie de localizare, compartimentare, suprafata disponibila si conditiile de pe piata imobiliara, un agent te va ajuta sa stabilesti un pret corect de vanzare sau de cumparare. Apoi, in functie de cumparator sau vanzator, acesta va aborda p strategie de negociere.
4. Agentul imobiliar are bune aptitudini de negociere si confidentialitate
Cei mai buni negociatori sunt agentii imobiliari deoarece acestia, in comparatie cu vanzatorul sau cumparatorul, se pot detasa emotional de proprietate si pot negocia intr-un mod realist termenii tranzactiei. In plus, acestia au experienta si bune aptitudini in acest sens, fiind parte din munca lor de zi cu zi. Cei mai buni agenti nu sunt simpli mesageri ai informatiei de la vanzator la cumparator, ci sunt profesionist care sunt pregatiti sa discute aspecte pozitive si negative pentru ambele parti.
5.Agentul imobiliar este la curent cu informatiile de pe piata imobiliara
Agentii imobiliari cunosc toate detaliile de pe piata, fapt care va imbunatati si grabi procesul de cumparare sau de vanzare. Multi dintre factorii de pe piata vor influenta tranzactia: costul pe metrul patrat, media pretului pentru o proprietate asemanatoare, rata cartierului, etc. Iar dupa ce vei discuta cu agentul toate aceste detalii, vei putea fi obiectiv inainte de a lua cea mai buna decizie.
6. Agentul se ocupa de documentele necesare si alte aspecte birocratice
Ultimul aspect, dar nu si cel din urma, este faptul ca agentul imobiliar se va ocupa de aspectele birocratice si de documentele necesare pentru ca tranzactia sa se incheie in cei mai buni termeni. Trebuie realizate numeroase contracte, trebuie luate de la primarie documente ale locuintei, iar o singura omisie sau greseala poate transforma tranzactia intr-una ilegala.
Slava domnului, exista agentii imobiliari care te pot feri de aceste lucruri neplacute!