Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Sperante pentru anul 2015

Sperante pentru anul 2015

Prognozele din domeniul imobiliar pentru 2015 au un ton optimist. Anul trecut tendinta a fost de stabilizare si o usoara crestere iar anul acesta se asteapta o crestere mult mai dinamica adaptata la trenduri. Unul dintre aceste trenduri presupune adaptarea ofertei imobiliare nu numai la o nisa ci la nevoile si dorintele fiecarui persoane din acea nisa.

In 2015, piata rezidentiala ar trebui sa fie relativ stabila, fara fluctuatii mari. In orasele cu un grad mare de ocupare al fortei de munca  se va inregistra o dezvoltare a cererii imobiliare. Categoria spatiilor industriale va fi mai putin cautata spre sfarsitul anului dar nu si la inceput cand se planifica noi ansambluri imobiliare, supermarket-uri si mall-uri. De altfel in 2014 domeniul terenurilor si spatiilor industriale a fost cel mai activ. Spatiile de birouri raman totusi o investitie buna.

Proprietatile executate silit vor fi cele aflate in topul cautarilor, acum ca bancile par a se pregati sa le scoata pe piata. Prin vinderea acestora se va  mobiliza un flux mare de bani pentru banci, bani care la randul lor vor putea fi folositi inspre acordarea imprumuturilor.

O alta sursa de potentiala dezvoltarea este reprezentata de investitiile straine. Investitorii s-au aratat destul de reticenti pana acum, in mare parte din cauza sistemului fiscal romanesc, dar firmele de consultanta anunta ca ne putem astepta ca o parte dintre cei care au ezitat pana acum sa actioneze.

Proprietatile care vor atrage cel mai mult atentia sunt cele de top, scopul investitorilor fiind de a obtine cat mai multa calitate pentru un pret mai mic.

Aceste sperante pentru anul 2015 nu se bazeaza doar pe tendintele observate dar si pe analizele financiare care concluzioneaza ca Europa iese din criza si vor urma cel putin cativa ani de revenire si dezvoltare economica

Related Posts

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Din seria cartierelor aflate în topul preferințelor studenților, dar nu numai, își face loc și cartierul Gruia. Noi am vorbit și desp…

Read More
Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Dacă te-ai hotărât să te muți la Cluj sau doar să îți schimbi locuința, noi îți spunem care sunt cele mai ”preferate&r…

Read More