Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Patul cu baldachin - un adevarat rasfat

Patul cu baldachin - un adevarat rasfat

Daca aveti ocazia de a avea un asemenea obiect de mobilier în propriul dormitor, atunci va puteti considera norocosi. Patul cu baldachin este un adevarat simbol al elegantei si rafinamentului, fiind un obiect de mobilier inedit, ce poate transforma un dormitor banal, într-unul de poveste.

Patul cu baldachin ne traspune într-o alta lume, într-o alta cultura si civilizatie, care ne aminteste de povestile frumoasei Scheherezadei din „1001 de nopti”. Acest tip de mobilier confera dormitorului un aspect oriental, specific caselor regale sau aristocratilor.

Istoria baldachinului este una interesanta. În Evul Mediu, baldachinul era folosit pentru protejarea de insecte sau chiar rozatoare, fiind un obiect absolut necesar. În plus, camerele mari erau foarte friguroase, iar curentul reprezenta o amenintare pentru sanatate. Baldachinul permitea crearea unui microclimat placut, asemenea unui cort.

Astazi, baldachinele s-au tranformat într-o adevarata arta, si într-un element de rezistenta în orice dormitor. Cu multa imaginatie si câteva fâsii de material, puteti realiza o zona de relaxare, dupa bunul plac. Puteti realiza un baldachin care sa acopere doar partial patul, cu câteva fâsii de material prinse de un cârlig fixat în tavan, paralel cu centrul patului. În cazul în care doriti ca baldachinul sa înconjoare întregul pat, va trebui sa utilizati galerii de lemn pentru perdele, doua prinse de perete si una dintre ele va trebui sa faca legatura între cele doua.

pat cu baldachin

Puteti alege materialele în functie de preferintele dumneavoastra, iar patul se va transforma cu siguranta în refugiul ideal. Însa, atentie la materialele pe care le alegeti pentru ca este important ca acestea sa se îmbine cu decorul dormitorului. Unul dintre avantajele patului cu baldachin este posibilitatea de a-l folosi indiferent de tipul de design abordat.

Un pat cu baldachin nu reprezinta o investitie financiara enorma. Cu putin efort si imaginatie puteti oferi dormitorului vostru un aer regal si elegant.

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More