Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
La ce sa fim atenti atunci cand achizitionam o locuinta noua

La ce sa fim atenti atunci cand achizitionam o locuinta noua

Ce poate fi mai ideal decat achizitionarea unei locuinte nou-construite? Intr-adevar chiar daca o locuinta noua prezinta numeroase avantaje sunt cateva lucruri la care trebuie sa fim atenti atunci cand dorim sa o si cumparam.

1. Primul dintre acestea sunt instalatiile: instalatiile sanitare, circuitele eletrice, centralele, sistemele de scurgere ale ape etc. Un defect relativ mic in structura acestora poate duce la consecinte neplacute si de aceea va recomandam puternic  sa solicitati ajutorul unui specialist.

2.Ferestrele termoizolante ar trebui sa aiba aerisiri (gauri facute în camera profilului, ce permit mediului interior sa „respire”). Daca acestea sunt acoperite de tencuiala, ele trebuie curatate; altfel apare condensul si, apoi, mucegaiul. Nu ar trebui sa te muti mai devreme de o luna intr-o casa noua întrucât materialele de constructie cum este betonul, înca genereaza vapori de apa. Odata ce te-ai mutat, aeriseste continuu si nu acoperii peretii, cu tapet spre exemplu, pentru inca cel putin un an.

3.Foarte important este sa te asiguri de calitatea constructiei. Situatiile in care constructorii isi maximizau profiturile folosind material de slaba calitate, speram ca tin de domeniul trecutului dar evident paza buna trece primejdia rea.  In mod normal locuintele noi sunt insotite de o Carte Tehnica sau Carte a Constructiei care prezinta toate informatiile legate de materialele folosite, etapele de constructie etc. De asemenea, contractul de vanzare-cumparare trebuie insotit de o garantie pe un anumit numar de ani. Prin lege, constructorul este obligat sa ofere garantie si in ceea ce priveste structura de rezistenta a imobilului si orice stricaciuni apar in perioada de garantie trebuiesc reparate de catre acesta.

4.In primul an ar putea aparea fisuri in perete. Nu va speriati! Atata timp cat acestea nu depasesc un milimetru grosime sunt normale intr-o constructie noua. In caz contrar, contactati dezvoltatorul.

5. Si un ultim lucru la care trebuie sa fim atenti dupa ce ne-am cumparat locuinta sunt invelitorile de casa/bloc si partile din lemn. Verificati constant sa nu existe scurgeri si vopsiti partile din lemn pentru evitarea degradarii.

In rest nu va putem ura decat o sedere cat mai placuta si lunga in locuinta dumneavoastra noua.

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More