Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
  Designul exterior pentru locuinta ta: 10 lucruri bine de stiut

Designul exterior pentru locuinta ta: 10 lucruri bine de stiut

Cum arata casa visurilor noastre din afara? Imaginatia noastra nu are limite dar suntem siguri de cateva lucruri: vrem sa arate spectaculos si sa ne reprezinte in cel mai bun mod posibil. In acelasi timp, casa noastra ar trebui sa se armonizeze cu mediul si cartierul. Indiferent de preferintele personale sunt insa cateva principii care ne pot ajuta sa alegem cel mai potrivit design exterior pentru locuinta noastra.

1. Echilibru si simetrie

Chiar si cele mai moderne si ciudate cladiri dovedesc simetrie si echilibru in unul sau doua aspecte. Putem obtine o buna proportionalitate alegand un stil clasic, cu usa de intrare asezata in centru si flancata in mod egal de ferestre sau cu ajutorul acoperisurilor ascutite si ferestrelor de mansarda construite la distante egale. Culorile ofera si ele senzatia de echilibru.

11.1

2.Functionalitate

Inainte de a alege forma exterioara, este recomandat sa stim clar numarul de camere, marimea si scopul in care dorim sa le construim. Acestea influenteaza aspectul exterior. Spre exemplu, daca ne dorim camere luminoase, ne vom dori si ferestre mari iar camera de lucru ar trebui sa aiba cea mai buna orientare. Sau poate ne gandim ca la un moment dat parintii si bunicii vor locui cu noi. Un corp separat este o idee buna si bineinteles, trebuie sa se integreze armonios in aspectul total.

3

3. Materiale de constructie si texturi durabile si estetice

Materialele de constructie pentru locuinte sunt foarte diverse si de aceea, destul de greu de ales. Dincolo de pret, trebuie sa avem in vedere durabilitatea lor si aspectul estetic. Ne putem exprima stilul personal si cu ajutorul acestora: pe cei care ii incanta stilul rustic probabil vor alege lemnul natural si piatra pentru fundatie. Adoptatorii stilului minimalist ar putea fi interesati de combinatia intre bari subtiri de otel neted si panouri simple din lemn. Un designer de exterior cu suficienta experienta va poate sfatui in privinta optiunilor dumneavoastra dar interesant de stiut este si faptul ca sunt unelte online care te pot ajuta sa vizualizezi cum vor arata combinatiile de materiale alese. Noi va sugeram, de asemenea, sa va informati si in privinta materialelor ecologice care sunt si prietenoase cu natura, si au si un grad bun de durabilitate.

3

4. Culorile incanta ochiul

In ceea ce priveste culorile, stilul personal are multe de spus , mai ales considerand nelimitatele combinatii pe care le putem face.

Sherwin Williams, designer exterior, sugereaza ca o abordare sigura si eficienta a plasare de culoare este de a selecta doua nuante din aceeasi banda de culoare, in tonuri nici prea apropiate dar nici prea indepartate. Nuanta mai inchisa ar putea fi utilizate pentrucorpul cladirii iar cea deschisa pentru ornamente, sau invers.Un al treilea accent de culoare contrastant ar putea evidentia usa.

Sau am putea se alegem o culoare vesela pentru terasa, veranda din fata. Optiunile sunt nenumarate.

4 5. Acoperisul ales bine iti protejeaza locuinta si o infrumuteseaza

Un acoperis durabil si trainic este foarte important pentru o locuinta. Ardezia si tigla sunt doua alegeri naturale doar ca dau acoperisului o greutate destul de mare si poate nu se vor potrivi cu stilul pe care l-ati ales . De aceea este o idee buna sa luati in considerare toate variantele inainte de a lua o decizie. Alte cateva optiuni sunt tabla, sindrilele bituminoase sau sindrilele din lemn.

5

6. Usile garajului, in armonie cu locuinta ta

Acesta este un punct asupra caruia te gandesti cu grija mai rar. Atunci cand va alegeti usile de la garaj se recomanda sa alegeti in functie de proprietatile izolatoare, durabilitatea materialului, cat de bine asigura securitatea, garantii si pret. Tot important insa este sa alegeti usi care se potrivesc cu aspectul locuintei dumneavoastra pentru un tot unitar armonios si estetic.

6

7. Ferestrele, sufletul locuintei noastre

Nu mai insistam asupra importantei luminii naturale. Spunem insa ca atunci cand iti alegi stilul ferestrelor este bine sa ai in vedere si designul locuintei: unei locuinte moderne i se potrivesc foarte bine ferestrele aproape pe intre

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More