Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Cum sa iti gasesti apartamentul perfect

Cum sa iti gasesti apartamentul perfect

Daca in curand vei fi student si vei locui in chirie sau ai planuri sa iti inchiriezi propriul apartamentul pentru ca ai intrat in campul muncii, trebuie sa acorzi atentie unor aspecte inainte de a lua decizia finala.

Desigur, acesta va fi primul tau apartament, dar cel mai probabil nu si ultimul. De-a lungul timpului, vei schimba mai multe apartamente in functie de bugetul pe care il vei avea, locul de munca, etc. Ai grija totusi, atunci cand inchiriezi pentru a doua oara proprietarul iti va cere datele de contact de la ultimul proprietar pentru a se asigura ca totul a fost in regula. In final, mai trebuie sa stii ca chiria iti va afecta bugetul avut pana acum. Va trebui sa inveti sa fi responsabil si sa respecti termenul de plata al acesteia. Astfel, inchiriatul unui apartament te va ajuta sa iti formezi obiceiuri sanatoase de economisit bani. De asemenea, iti prezentam cateva sfaturi pe care trebuie sa le ai in vedere inainte sa semnezi contractul.

Analizeaza cartierul!

Probabil ca nu iti pasa aspectul peisajului din cartierul in care vei locui, dar cu siguranta te intereseaza numarul infractiunilor petrecute aici sau numarul cainilor vagabonzi care se perinda pe strazile acestuia. In plus, daca te muti pentru scoala sau loc de munca, ai grija ca noul apartament sa fie aproape de acestea. Altfel, vei pierde mult timp pe drum si vei cheltui o gramada de bani pe mijloacele de transport. Dar daca vei locui aproape de scoala, spre exemplu, te vei putea si cu bicicleta. In acest fel vei economisi bani si te vei mentine in forma.

Nu cheltui mai mult decat iti poti permite

Conventional vorbind, economistii sustin ca nu trebuie sa cheltuiesti mai mult de 30% din salariul tau anual pentru cheltuielile necesare casei in care locuiesti. Daca observi ca veniturile sunt depasite de cheltuieli cheltuielile intr-o anumita luna, atunci evident ceva trebuie taiat de pe lista. Spre exemplu, sunt situatii in care cablul TV si telefoanele mobile scumpe sunt pe lista interzisa. Tine minte, nu ai nevoie de HBO daca nu ai un apartament in care sa te simti ca acasa.

Nu uita de utilitati

Cheltuielile pentru casa in care locuiesti inseamna mai mult decat plata chiriei. Acestea includ plata incalzirii, electricitatii, apei, etc. Inainte de a semna contractul, fa un calcul pentru a iti face o idee despre cati bani trebuie sa iti rezervi pentru asta. De asemenea, daca imparti apartamentul cu mai multe persoane, ai grija ca acest lucru sa fie mentionat si in contract. Astfel, cu totii veti fi raspunzatori pentru plata utilitatilor si a cheltuielilor.

Acorda atentie detaliilor

Desigur, inchirierea primului apartament va fi foarte importanta pentru tine. In plus, reprezinta pasul spre libertate si responsabilitate personala. Totusi, acorda-ti suficient timp pentru a cerceta piata, pentru a cere ajutor specialistilor si agentilor imobiliari sau pentru a analiza toate detaliile. De asemenea, este posibil ca apartamentul pe care ti-l doresti cu ardoare sa nu fie la fel ca apartamentul pe care ti-l poti permite. Indicat este sa optezi pentru ceea ce iti poti permite. Astfel, vei scapa de stres; dat fiind ca tocmai ai inceput facultatea sau munca la noul job, probabil ca deja te confrunti cu etape stresante.

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Am selectat pentru dvs 3 apartamente de 3 camere

Am selectat pentru dvs 3 apartamente de 3 camere

Am selectat pentru dvs cateva apartamente de 3 camere care sunt promovate de Compania noastra si care va prezinta modele de locatii si amenajari inter…

Read More