Cum sa creezi iluzia unui tavan inalt
Mulți oameni visează să aibă tavane înalte în orice încăpere. Dar, luați în considerare acest lucru: Camerele cu tavane înalte necesită multă căldură; acestea te pun în dificultate, de asemenea, în ceea ce privește alegerea tablourilor sau a altor elemente de design, precum și controlul luminozității și a sunetului sau alegerea perdelelor. Tavane joase sau moderat ridicate fac încăperea mai primitoare. Ca să nu mai vorbim de faptul că schimbarea unui bec este foarte simplă, în acest caz. Încercați asta cu un tavan boltit.
Dacă nu optați pentru un tavan ridicat, atunci încăperile dumneavoastră trebuie să fie destul de mari și, preferabil, conectate cu exteriorul, cum ar fi o terasă. Dacă utilizați aceste concepte, orice tavan va părea mai înalt.
1.Alegeți piese de mobilier orizontale și joase. Mobila joasă va maximiza înălțimea percepută a încăperii.
2.Optați pentru ferestrele mari și nu le acoperiți în întregime.
3.Alungiți o cameră cu ajutorul dungilor verticale. Cu toții știm că dungile verticale oferă iluzia de înălțime, alungire.
4.Alegeți perdelele cu mici detalii deasupra.
[image:image-name]
Cele mai potrivite rafturi sunt cele verticale, iar mobilierul poate ajunge până la tavan. Astfel, se va crea iluzia de înălțime. Chiar și ramele așezate una sub alta vor ajuta în acest sens.
Lumina candelabrelor și a lămpilor trebuie să fie reflectată în sus, spre tavan, pentru a se crea înălțime din punct de vedere vizual.
Vopsiți tavanul cu o culoare lucioasă, astfel încât să creeze iluzia de spațiu infinit.
Vopsiți în diagonală un perete.