Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Cat timp iti ia sa vinzi o proprietate

Cat timp iti ia sa vinzi o proprietate

Daca esti in pozitia de vanzator, piata imobiliara se invarte in jurul aceluiasi principiu important” timpul inseamna bani”. Desi piata imobiliara este relativ stabila din punctul de vedere al preturilor, atunci cand ai o proprietate spre vanzare, ceea ce iti doresti cel mai mult este sa inchei tranzactia cat mai repede, pentru a te scuti de eforturi si timp pierdut.

Programul Prima Casa va este cu siguranta deja cunoscut, iar potrivit statisticilor facute de specialistii din cadrul Analize Imobiliare, perioada medie in care un apartament din categoria programului Prima Casa este tranzactionat, un apartament la un pret aproximativ de 60.000 de euro, este de circa 60 de zile. Atunci cand vine vorba de apartamentele mai scumpe, de 100.000 de euro, acestea se tranzactioneaza in mai mult timp, respectiv cam 80 de zile. Cand vine vorba de case, timpul creste si mai mult cand vine vorba de tranzactionarea lor, contractul putand fi incheiat in unele cazuri dupa 3-4 luni de zile.

Desi pare mult, aceste statistici arata o imbunatatire a situatiei, comparativ cu ce se intampla cu 2 ani in urma, cand un interval de 6 luni de zile, era considerat unul rezonabil pentru tranzactionarea unui apartament sau garsoniera. Datorita acestor statistici, s-a putut observa o imbunatatire a pietei imobiliare.

Conform datelor celor de la Analize Imobiliare, apartamentele in valoare de pana la 60.000 de euro, care sunt si cele mai cotate in segmental vanzari, se tranzactioneaza aproape de ultimul pret cerut, intr-o marja de negociere de 4%. Pentru apartamentele ce ajung la 100.000 de euro, mraja de negociere de mai mare, ajungand undeva la 7 %, iar pentru case si terenuri, ajunge undeva la 10% si respective 16%.

Cifrele acestea nu sunt exacte si variaza de la an la an, sunt doar niste valori orientative, rezultate din cercetarile celor de pe piata imobiliara. Econometricianul si coordonatorul Analize Imobiliare, Dorel Nita, spune ca poti atunci cand ai o proprietate de vanzare, atunci scopul tau cel mai mare este sa obtii un pret cat mai bun. Exista sansa sa dai peste un comparator care nu vrea sa negocieze prea mult fiind disponibil sa iti ofere pretul, sau cel putin o suma  apropiata de pretul initial.

Related Posts

Exista doua categorii de vanzatori: Tu stii in care categorie te incadrezi?

Exista doua categorii de vanzatori: Tu stii in care categorie te incadrezi?

Inainte de a scoate o proprietate pe piata ar trebui sa evaluezi cu atentie motivul sau motivele pentru care ai ales sa faci acest lucru. La modul …

Read More
Top 5 plante rezistente la frig pentru casa ta

Top 5 plante rezistente la frig pentru casa ta

 Anotimpurile reci bat la ușă, dar asta nu înseamnă că nu putem aduce puțină lumină și culoare pe balconul garsonierei, al apartame…

Read More