Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Casa Nautilus si conceptul de bio-arhitectura

Casa Nautilus si conceptul de bio-arhitectura

Bio-arhitectura presupune folosirea principiilor naturale de forme organice în construirea unei case, care ne duc  înapoi la traditii, istorie si radacinile culturale specifice, creând o armonie cu natura. Având ca inspiratie acest concept si lucrarile magnifice semnate de Gaudi, arhitectul mexican Javier Sanosian a construit o casa cu un design inedit, în forma de scoica, pe care a numit-o “Nautilus”.

Casa este colorata, impresioneaza atât prin forma, cât si prin designul interior. Usile situate în interiorul unui perete multicolor mare, podelele presarate cu vegetatie, formele curbate, neconventionale ale peretilor, demonstreaza faptul ca fiecare element al casei a fost ales atent pentru a corespunde temei organice a cadirii.

casa nautilus

Arhitectul îsi descrie casa în felul urmator: “Viata sociala decurge în interiorul Nautilus-ului fara bariere. Este o zona armonioasa tridimensionala, unde puteti vedea dinamica infinita a dimensiunii a patra, deplasându-va de-a lungul scarilor în spirala, cu un sentiment de plante care se napustesc asupra dvs."

Casa este construita dintr-o ceramica speciala, rezistenta la foc, care asigura o izolare excelenta atât în sezonul rece, cât si în cel cald. Mai mult decât atât, tehnicile de constructii si materialele utilizate în constructia aceste case, o fac rezistenta la cutremure si usor de întretinut.

Related Posts

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Din seria cartierelor aflate în topul preferințelor studenților, dar nu numai, își face loc și cartierul Gruia. Noi am vorbit și desp…

Read More
Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Dacă te-ai hotărât să te muți la Cluj sau doar să îți schimbi locuința, noi îți spunem care sunt cele mai ”preferate&r…

Read More