Când şi de ce să apelezi la un agent imobiliar?
Anul acesta a început cu multe semnale favorabile pentru piaţa imobiliară din România, unde se aşteaptă o creştere simţitoare a numărului de tranzacţii. În 2017 demarează multe proiecte rezidenţiale de dimensiuni medii şi mari, dar şi dezvoltarea celor existente.
Relaţia broker imobiliar – proprietar a început să se îmbunătăţească şi au apărut acei proprietari care au iniţiativă şi îşi manifestă direct nevoia de servicii imobiliare, proprietari care şi înţeleg cu ce ne ocupăm noi. Totodată, o parte dintre proprietari vor să-şi vândă singuri proprietăţile, iar după o perioadă conştientizează rolul pe care îl are un broker imobiliar în tranzacţie şi apelează la noi pentru consultanţă, suport şi imparţialitate în discuţiile directe cu clienţii potenţiali.
Pe de altă parte, vânzătorii au nevoie de informaţiile de piaţă pe care un broker imobiliar le deţine, le foloseşte în formarea preţului şi în realizarea unui anunţ de publicitate imobiliară de calitate. De aceea au început să conştientizeze că dacă îşi vor alege un specialist să muncească pentru ei, vor scuti timp preţios dar şi resurse obţinând o vânzare într-un termen mai scurt şi la o valoare de piaţă corectă.
Principalele argumente pentru a convinge cumpărătorii să lucreze cu o agenţie imobiliară profesionistă sunt:
-Primul şi cel mai important argument este experiența în tranzacţionare şi cunoaşterea preţurilor din piaţă.
-Un alt aspect important este economia de timp pe care o face un client care îşi angajează un broker să lucreze dedicat pentru el, dar şi siguranța tranzacţiei. Având un broker personal, acesta va verifica actele pentru proprietăţile care vor fi vizitate, va face o inspecţie a proprietăţii înainte să o prezinte clientului şi va avea o discuţie cu proprietarul (nu cu vecinul sau o rudă a acestuia care nu are putere decizională).