Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Biblioteci creative

Biblioteci creative

Bibliotecile inca reprezinta o parte importanta a decorului locuintelor noastre chiar si in aceste zile ale  cartilor electronice si a Wikipedia. Inca ne place sa citim o carte atunci cand timpul ne permite, sa ii simtim mirosul de tipar si sa ne plimbam degetele pe pagini. Nu ca ati avea nevoie de convingere dar trebuie sa adaugam ca, de asemenea, bibliotecile pot fi si sunt o componenta creativa a decorului din locuintele noastre. Va prezentam cateva concepte realizate de designeri dar si trei idei de biblioteci pe care vi le puteti realiza singuri ,acasa.

1. Biblioteca –pestera

Urmarind trendul decorului multifunctional, aceasta biblioteca te lasa sa te relaxezi inconjurat de carti la propriu ...

biblioteca-pestera

2. Biblioteca-scaun

Castigator al premiului “Cel mai bun Design” in cadrul Montreal International Design Show, acest concept presusupune un raft simplu care se curbeaza in asa fel incat formeaza un spatiu de asezat.

scaun

3. Biblioteca mobila

Nu putem stii cat de practica este aceasta biblioteca care ar trebui sa te puna si la miscare dar cu siguranta este o idee interesanta!

Biblioteca mobila

4. Flexitube

Creata de Doris Kisskalt aceasta biblioteca este formata din tuburi acoperite cu catifea si care au in interior cate un raft. Poate fi asezata in orice parte a camerei si in orice forma datorita opritorilor cu care este dotata si reprezinta o modalitate creativa de a compartimenta camera.

flexit

5.Rafturile magnetice

Conceptul apartine designer-ului Nils Holger Moormann si presupune o plansa de otel atasata pe perete si cutii care au in spate folii de magnet. Cutiile pot fi asezate astfel in pozitii diferite in zile diferite.

magnetique

6. Biblioteca din perete

Aspectul acestui tip de biblioteca este unul inedit, parand a iesi din perete. Util este faptul ca in timpul noptii partea din spate poate fi luminata si astfel nu trezesti pe nimeni incarcand sa iti gasesti cartea dorita.

b.din perete biblioteca incastrata

7. Booken

Designerii Yael si Shay au creat o biblioteca care poate devine si suport sau masuta tocmai datorita cartilor asezate in ea. Conceptul se bazeaza totusi pe idea ca se vor pune in aceasta biblioteca carti deja citite.

booken

Continuam cu cele trei idei de biblioteci pe care vi le puteti face singur.

8. Biblioteca- sertar

Este foarte usor de realizat prin reciclarea unui sertar vechi. Pe fundul sertarului putem lipi o harta in ca si in imagini sau orice altceva ne-ar place. Unele sertare vechi sunt deja partitionate dar cu siguranta putem face  asta si noi.

dyi sertar

9. Biblioteca din banci

Mai simplu decat atat nici nu se mai poate. Aceasta idee presupune asezarea a catorva banci si bancute de diverse marimi, una peste alta. Le puteti vopsi in culori diferite pentru un aspect vesel si dragut.

b. din banci

10. Biblioteca-scara

La fel de simplu se poate realiza si aceasta biblioteca. Aveti nevoie de doua scari si cateva planse/scanduri si apoi va dati drumul la imaginatie in ceea ce priveste decoratiile.

b. scara

Related Posts

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Din seria cartierelor aflate în topul preferințelor studenților, dar nu numai, își face loc și cartierul Gruia. Noi am vorbit și desp…

Read More
Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Dacă te-ai hotărât să te muți la Cluj sau doar să îți schimbi locuința, noi îți spunem care sunt cele mai ”preferate&r…

Read More