5 mari pasi spre locuinta ta de vis
Studiile arata ca cea mai mare parte a locuintelor sunt cele unifamiliale, in detrimentul celor situate in cadrul blocurilor de apartamente. Un studiu realizat de Institutul National de Statistica (INS) releva faptul ca in Romania, in ultimii ani, din totalul unitatilor locative care au primit autorizatie de constructie, cele mai multe au fost case unifamiliale.

Pentru a veni in ajutorul celor care doresc sa contribuie la ridicarea propriei case, compania producatoare de materiale de constructii Xella a lansat o platforma online interactiva care ofera utilizatorilor o imagine de ansamblu a proiectarii casei, precum si un jurnal de implementare al proiectului. Site-ul www.construimcasa.ro este structurat sub forma unor liste de activitati care te ajuta sa planifici si sa construiesti casa pe care ti-o doresti.
Pentru a incepe constructia la casa ta de vis, tot ce trebuie sa faci este sa accesezi site-ul de mai sus, sa iti creezi un cont de utilizator, si sa urmezi cele 5 etape majore in planificarea si implementarea proiectului pentru casa ta.
1. Planificarea si finantarea
In aceasta etapa, esti sfatuit cu privire la alegerea terenului (exemplu: infrastructura,tipul terenului, cartierul, perspective urbanistice,etc.), asigurarea finantarii, dar si propuneri de specialisti pe care este indicat sa ii abordezi.
2. Realizarea planului casei
Cea de-a doua etapa presupune informarea asupra localizarii casei, acte si formalitati, dar si documentele necesare, precum autorizatia de construire. In aceasta etapa, veti putea stabili etapele planificarii si programul de proiectare.
3. Structura casei
Inainte de a incepe constructia casei, trebuie sa stabiliti detalii precum compartimentare, realizarea structurii sau organizarea constructiei (exemplu: panoul de santier, logistica, unelte si scule, etc.)
4. Echipe
In cea de-a patra etapa aveti de stabilit echipele care vor lucra la constructia casei dumneavoastra de vis, cum ar fi antreprenorii, arhitectul, echipa de zidari, sau responsabilul tehnic.
5. Mutarea in casa noua
Ultima etapa este si cea mai relaxanta. In acest moment veti stabili detalii legate de receptia casei de vis, dar si termenele si diverse sfaturi in utilizarea casei, precum economisirea energiei sau a apei.
De obicei, oamenii amana constructia casei ideale sau se blocheaza in etapele initiale ale constructiei pentru ca nu cunosc toate activitatile necesare unei constructii eficiente din punct de vedere financiar, dar si al timpului. Acum aveti ocazia sa va planificati activitatile intr-un mod cat mai organizat si sa va bucurati de casa perfecta!