7 cele mai bune soluții pentru atunci când te muți
Este surprinzător câte lucruri pot încăpea chiar și în cea mai mică garsonieră. Ne dăm seama de asta doar atunci când decidem să ne mutăm. Poate deveni o experiență plăcută și distractivă mai ales dacă ne sunăm prietenii să vină în ajutor. Iată câteva sfaturi de care e bine să țineți cont atunci când vă schimbați domiciliul!
- Eliberează-ți un loc în actual locuință. Ca să nu te încurce toți sacii și toate cutiile cu haine și obiecte din casă, colțul liber îți va folosi ca spațiu de depozitare.
- Strânge-ți lucrurile pe rând, așează-le pe categorii și etichetează-le. Cărțile la cărți, hainele la haine. Chiar dacă este mult mai simplu și mai repede să pui tot ce prinzi în mână, în același loc, gândește-te la atunci când vei ajunge în noua garsonieră sau în noul apartament și va trebui să despachetezi. Perioada de acomodare va fi puțin mai dificilă. Nu o să ai chef să aranjezi toate lucrurile ...Ușurează-ți munca de la început!
- Atenție cum împachetezi totul! Dacă nu mai găsești cutiile originale ale electronicelor și electrocasnicelor din casă, mergi la orice magazine și roagă responsabilii de acolo să te ajute cu ambalaje solide, din carton dur pe care le au în depozit.
- Mutatul este ocazia cea mai bună să scapi de toate lucrurile nefolositoare. Dacă nu ai folosit haine, caiete sau altele de mult timp, frumos ar fi să le donezi . Pe rețelele de socializare există foarte multe fundații și evenimente caritabile unde poți să oferi din lucrurile tale celor care au mai mare nevoie de ele. Pentru cei care doresc să facă un ban în plus, pot vinde îmbrăcăminte, încălțăminte, cărți și altele pe platformele online sau la târgurile locale.
- Atunci când trebuie să îți strangi toate lucrurile din fiecare colțișor, nu este tocmai ușor. Crezi că este plictisitor să faci totul singur sau ai senzația că totul te va copleși? Este ocazia perfectă să-ți chemi prietenii în ajutor. Cu siguranță o să fie un prilej de distracție!
- Pe lângă saci și cutii, poate dorești să-ți muți și mobilier sau electronice. Dacă nu te descurci altcumva, apelează la o firmă de transport ca să nu ai bătăi de cap. Dacă ai mașină personală, mută totul din timp, pe rând.
- Te muți în chirie sau ești noul proprietar? Fă-ți o listă cu obiecte pe care ar trebui să le înlocuiești sau de care ai nevoie și îți lipsesc. Este ocazia perfectă pentru atunci când ajungi în noul cartier să mergi la primul supermarket. Pe drum încearcă să inspectezi zona de lângă noua casă. Identifică mijloacele de transport în comun, parcul și cafeneaua.