Blog

Keep up to date with the latest news
Zona in care inchiriezi

Zona in care inchiriezi

In selectarea locuintei potrivite, sunt cateva aspecte importante carora trebuie sa le acorzi atentie. Ca si in procesul de achizitie, si cand vine vorba de inchirierea unei locuinte amplasamentul se numara printre cele mai importante criterii de selectie. Dincolo de rpetul avantajos si arhitectura deosebita, exista nenumarate neplaceri cu privire la zona in care iti doresti sa te muti. Acest material iti prezinta cinci aspecte la care un potential chirias ar trebui sa fie atent in ceea ce priveste localizarea proprietatii dorite.

Poluarea sonora

Desi acest aspect este adesea neglijat, circulatia tramvaielor si chiar a trenurilor va expune locatarii dintr-o anumita zona la poluare fonica – mai ales in cazul expunerii stradale. La fel, in cazul unei case situate in vecinatatea unui aeroport, apropierea de pistele de decolare si aterizare poate produce un disconfort important. Nu in ultimul rand, constructia unei noi magistrale de metrou – sau derularea altor lucrari de constructii – va genera, pe langa zgomot, o serie de alte neplaceri legate de exploatarea materialelor de constructii (praf, noroi, blocarea accesului etc.).

Poluarea aerului

Intrucat dezvoltarile rezidentiale din Capitala au ocolit zonele industriale, riscul de poluare chimica nu reprezinta o problema pentru populatie. „Cu toate acestea, dezvoltarea orasului si popularitatea localitatilor-satelit au adus alte incoveniente. Viitorii chiriasi trebuie sa ia in calcul neplacerile date de apropierea de zone de epurare a apei sau de colectare si prelucrare a deseurilor”, subliniaza specialistii.

Vecini cu care poti avea o convietuire problematica:

De regula, in procesul de cautare a unei case de inchiriat, clientii vor elimina zonele considerate rau-famate in mod traditional. Totusi, anumite inconveniente legate de vecini se pot mentine, indiferent de cartierul ales. Trebuie mentionata incompatibilitatea in comunicarea cu vecinii, spre exemplu un stil de viata tineresc o sa fie agreat cu greu de cei mai in varsta. Astfel, pot sa existe discutii, neplaceri, chiar si certuri tensionante. 

Infrastructura modesta

Accesul facil catre o anumita locuinta este dat atat de distanta catre diferite puncte de interes din oras, cat si de dezvoltarea infrastructurii din zona respectiva. O localizare deficitara din aceste doua puncte de vedere iti poate provoca neplaceri din pricina timpului pierdut in deplasarea zilnica spre scoala, spre locul de munca sau spre alte puncte de interes din oras. 

Izolarea

O casa aflata in natura reprezinta visul multora dintre noi, dar desfatarea data de puritatea si frumusetea zonelor verzi nu trebuie sa aduca tensiunea, nelinistea, dificultatile si riscurile izolarii, afirma specialistii imobiliari. Acestia precizeaza ca o proprietate situata in zonele mai greu accesibile va ingreuna accesarea anumitor servicii, precum cele de catering, angajarea unei bone sau chemarea unei infirmiere.

Astfel, este evident ca in momentul in care te decizi sa iti schimbi chiria trebuie sa acorzi atentie si acestor aspecte, pentru a evita situatiile neplacute. Stresul provocat de vecini, agitatia datorata poluarii sonore, dar si complicatiile medicale care pot aparea din pricina poluarii din aer nu iti vor face bine, iar confortul tau trebuie sa fie pe primul loc. 

Related Posts

Copilul tau e proaspat student! Ii cumperi sau ii inchiriezi o locuinta?

Copilul tau e proaspat student! Ii cumperi sau ii inchiriezi o locuinta?

Intrebarea din titlu este adesea discutata in familiile in care sunt viitori studenti, deoarece subiectul este intr-adevar sensibil. Studentia inseamn…

Read More
Cum sa gasesti apartamentul perfect pentru tine

Cum sa gasesti apartamentul perfect pentru tine

In cazul in care te decizi sa stai in chirie,cautarea unui apartament poate fi o etapa destul de stresanta.Raportul calitate-pret trebuie sa fie mereu…

Read More