Blog

Keep up to date with the latest news
Volumul reinnoirilor de contracte pe piata birourilor, in scadere cu aproape 40%

Volumul reinnoirilor de contracte pe piata birourilor, in scadere cu aproape 40%

In loc sa renegocieze contractele vechi, tot mai multe companii prefera sa isi mute sediul intr-un birou nou. Ca dovada pentru acest fapt sta volumul reinnoirilor de contracte, in scadere cu aproape 40 % in primele 3 luni ale anului 2014 in comparatie cu aceeasi perioada a anului 2013. Pe de alta parte , activitatea de tranzactionare de pe piata birourilor a crescut cu aproximativ 17% in primele luni ale anului, in comparatie cu media inregistrata in primele luni ale anilor 2013 si 2012.

Astfel, pe piata birourilor s-au inregistrat schimbari semnificative, fata de primele trei luni ale anului trecut: in timp ce volumul reinnoirilor de contracte a scazut cu 37% (ajungand sa reprezinte doar 18% din volumul total), numarul contractelor de preinchiriere a crescut considerabil, ajungand la 30% din volumul total al pietei.

Tranzactiile cu spatii de peste 3000 mp domina piata de birouri

La inceputul anului 2014, aceeasi piata de birouri a fost dominata de tranzactii cu spatii care au o suprafata de peste 3.000 de mp. Cat despre celelalte 2 segmente de piata,cele de sub 1000 de mp si pana in 3000 de mp, acestea se mentin la un volum apropiat de primele 3 trimestre din anii precedenti.

Asadar, in primul trimestru al acestui an, s-au incheiat 36 tranzactii cu spatii de birouri de pana in 1.000 mp, ceea ce reprezinta un volum aproape egal cu cele 16 tranzactii cu spatii intre 1.001 ?i 3.000 mp. Tranzactiile cu spatii de peste 3.000 de mp reprezinta 43% din totalul primelor 3 luni ale anului 2014 in timp ce in aceeasi perioada a lui 2013 tranzactiile cu spatii de peste 3.000 de mp au reprezentat doar 19% din volumul total. In ceea ce priveste celelalte 2 segmente(spatiile sub 1000 mp si pana in 3000 mp), nu au fost inregistrate schimbari majora fata de aceeasi perioada a ultimilor 3 ani, spun expertii in domeniul imobiliar.

Related Posts

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Din seria cartierelor aflate în topul preferințelor studenților, dar nu numai, își face loc și cartierul Gruia. Noi am vorbit și desp…

Read More
Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Dacă te-ai hotărât să te muți la Cluj sau doar să îți schimbi locuința, noi îți spunem care sunt cele mai ”preferate&r…

Read More