Blog

Keep up to date with the latest news
Topul celor mai scumpe proprietati scoase la vanzare din Romania

Topul celor mai scumpe proprietati scoase la vanzare din Romania

Oferta din afara Capitalei include imobile vechi, dar si constructii noi, unele dintre acestea putand constitui un punct de plecare pentru o afacere. Va prezentam astfel un clasament regional al celor mai scumpe proprietati disponibile spre vanzare in Romania. In zona Capitalei, cele mai mari preturi sunt solicitate de proprietarii unor vile istorice, de patrimoniu. Totusi, in restul tarii oferta este mult mai diversificata, incluzand nu doar imobile vechi, ci si vile nou-construite, un conac boieresc, un restaurant, o pensiune si chiar un hotel.

Bucuresti si judetul Ilfov:

In centrul istoric al Capitalei, un vechi palat, situat in apropiere de sediul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), poate fi achizitionat cu 7,5 milioane de euro. Cladirea este formata din 38 de camere, are o suprafata utila de 2.000 de metri patrati si dispune de un teren de circa 1.200 de metri patrati. Constructia a fost consolidata si renovata integral in anul 1994 si a functionat ca sediu de banca.

Tot in centrul Bucurestiului, in zona Romana de data aceasta, o vila finalizata in anul 1935 are un pret cerut de 7 milioane de euro. Aceasta este compusa din patru corpuri de cladire, are 18 camere si o suprafata locuibila de aproape 2.000 de metri patrati. Proprietatea include un teren de 2.566 de metri patrati. In zona Universitate, o vila cu 25 de camere, plus teren de 1.260 de metri patrati, este scoasa la vanzare pentru 6,5 milioane de euro. Construita in anul 1900, cladirea are o suprafata utila de 1.554 de metri patrati si a fost renovata si consolidata la inceputul anilor 1990.
In apropiere de Piata Romana, o alta vila veche, din anul 1936 insa, are un pret cerut de 6 milioane de euro. Casa a fost construita pe un teren de 750 de metri patrati, pe structura D+P+E+M. Cladirea dispune de o suprafata utila de 1.200 de metri patrati si este compusa din 16 camere.
Muntenia:
In comuna Herasti, judetul Giurgiu, conacul Udriste-Nasturel, ce a apartinut carturarului cu acelasi nume, este scos la vanzare pentru suma de 1,85 milioane de euro. Cunoscuta si sub numele de „Casa de piatra”, constructia dateaza din jurul anului 1700. Proprietatea este compusa din 20 de camere, are o suprafata locuibila de 1.350 de metri patrati si include un teren de 5.000 de metri patrati.
Oltenia:
In centrul Craiovei, cladirea in care a functionat, pana de curand, Curtea de Apel a judetului Dolj este scoasa la vanzare pentru suma de 2,1 milioane de euro. Imobilul este amplasat pe un teren de aproape 1.850 de metri patrati, dispune de o suprafata utila de 794 de metri patrati si este compartimentat in peste 60 de incaperi.
Tot in centrul Craiovei, o alta constructie veche (din anul 1910) are un pret cerut de 1,25 de milioane de euro. Imobilul este amplasat pe un teren de 3.655 de metri patrati si dispune, la randul sau, de o suprafata utila de 955 de metri patrati. Proprietatea necesita renovare.
Dobrogea:
In orasul de pe malul marii, zona Delfinariu, o vila cu trei etaje, construita in anul 2005, are un pret cerut de 1,8 milioane de euro. Locuinta din Constanta este amplasata pe un teren de circa 500 de metri patrati, este formata din 11 camere si ocupa o suprafata utila de 660 de metri patrati. Vila are o arhitectura moderna, este dotata cu piscina, jacuzzi, lift, sistem de incalzire prin pardoseala etc. si se vinde complet mobilata si utilata.
Banat:
In centrul Timisoarei, proprietarul unui imobil construit in anul 1905 solicita un pret de 1,2 milioane de euro. Cladirea are o suprafata utila de 1.200 de metri patrati si este amplasata pe un teren de 1.178 de metri patrati. Proprietatea necesita renovare si poate fi transformata in sediu de birouri.
Tot in centrul orasului din vestul tarii, vila in care functioneaza restaurantul Casa cu Flori este scoasa la vanzare pentru suma de 900.000 de euro. Vila dateaza din anul 1915, este structurata pe cinci nivele, are 20 de camere si o suprafata utila de 585 de metri patrati. in pretul de achizitie este inclus mobilierul si toate cele necesare continuarii afacerii.
Moldova si Bucovina:
In Iasi, zona Bucium, o vila finalizata in anul 2001 este scoasa la vanzare pentru 750.000 de euro. Constructia functioneaza acum ca si pensiune, are 18 camere, totalizeaza o suprafata utila de 1.150 de metri patrati si este amplasata pe un teren de 900 de metri patrati.
In satul Hlincea, de langa Iasi, o vila cu 16 camere, construita in anul 2009, are un pret cerut de 690.000 de euro. Locuinta are o suprafata de circa 400 de metri patrati, in vreme ce terenul aferent se intinde pe 2

Related Posts

Pretul initial exagerat afecteaza atat vanzatorul, dar si clientul sau agentul imobiliar

Pretul initial exagerat afecteaza atat vanzatorul, dar si clientul sau agentul imobiliar

Vanzatorul poate fixa orice pret initial doreste, iar daca nu apare niciun client, pretul poate cobori oricand. Unii proprietari care folosesc o astfe…

Read More
Imobiliare in vreme de pandemie

Imobiliare in vreme de pandemie

In plină perioadă de izolare datorită pandemiei de Coronavirus , imobiliarele continuă …dar in alti termeni . Tehnologia ne permite să abordăm…

Read More