Blog

Keep up to date with the latest news
Sugestii pentru o relatie chirias-proprietar cat mai buna

Sugestii pentru o relatie chirias-proprietar cat mai buna

Relatia pe care o ai cu proprietarul poate avea un impact direct asupra stilului tau de viata, asupra confortului si mai ales asupra situatiei financiare. Stabilirea unei relatii pozitive si sanatoase cu proprietarul tau poate duce la un trai in cele mai bune conditii posibile, iti va aduce cel mai rapid raspunsuri la cererile de intretinere, si poate astfel vei reusi sa iti mentine si ratele lunare la un pret rezonabil.

In primul rand, stabileste care sunt asteptarile tale inainte de a incepe cautarea unei locuinte. Daca o anume proprietate nu indeplineste cerintele tale atunci continua-ti cautarea. Nu astepta ca un proprietar sa adauge o cantitate nerezonabil? de facilitati sau upgrade-uri la o inchiriere existenta. Cu siguranta exista alte imobile disponibile care se vor plia asteptarilor tale. In momentul in care ai gasit locuinta care ti se potriveste adreseaza-te proprietarului. Raspunde-i la toate intrebarile oportune si nu ii oferi informatii false. Ascunderea adevarului nu este o varianta. Trebuie sa-i spui proprietarului toate dorintele si asteptarile tale ca apoi sa ajungeti de comun acord la intelegere.

La randul tau adreseaza intrebarile corecte. Acestea vor fi cele care sunt mai importante pentru tine. In majoritatea cazurilor, proprietarii nu sunt obligati sa faca publice anumite informatii care pot fi importante pentru tine. Nu fii timid atunci cand cauti o casa de inchiriat. Adreseza cat mai multe intrebari pentru a te asigura ca iei decizia cea corecta.

Asigura-te ca stii toate informatiile pertinente referitoare la proprietate ( informatii legate de utilitati, ziua de gunoi, numarul cutiei postale, instruc?iunile alarmei, sisteme de intrare etc). Prin colectarea tuturor acestor informatii poti elimina mai multe apeluri catre  proprietar in primele saptamani de inchiriere. Atunci cand proprietarii primesc un potop de apeluri de la un nou chirias, ei incep sa-si puna intrebari referitoare la comportamentul si la cererile exagerate ale chiriasului. Acest lucru pune instant o presiune pe relatia dintre cei doi si  exista posibilitatea configurarii unor probleme in viitor.

Plateste chiria la timp. Asta este destul de usor de facut cand lucrurile merg bine, dar ce se intampla cand nu poti? Cea mai buna optiune este sa contactezi proprietarul de indata ce-ti dai seama ca nu poti plati si lucrati la un acord pentru ca lucrurile sa revina pe drumul cel bun. Foarte putini proprietari vor dori sa evacueze un chirias care este sincer si care vrea sa plateasca, dar are o problema pe termen scurt. Cea mai rea optiune este tacerea. Un chirias care nici nu plateste si care nici nu comunica va fi si trebuie tratat cu asprime.

Related Posts

Chiriasii au si drepturi , nu doar obligatii

Chiriasii au si drepturi , nu doar obligatii

Chiriasul este si el cetatean printre ceilalti, respecta aceleasi reguli, dar are si anumite drepturi si avantaje pe langa cunoscutele obligatii si in…

Read More
Imobiliare in vreme de pandemie

Imobiliare in vreme de pandemie

In plină perioadă de izolare datorită pandemiei de Coronavirus , imobiliarele continuă …dar in alti termeni . Tehnologia ne permite să abordăm…

Read More