Blog

Keep up to date with the latest news
Statistici imobiliare din Cluj: Cea mai scumpa casa, cel mai scump teren si cea mai valoroasa strada din oras

Statistici imobiliare din Cluj: Cea mai scumpa casa, cel mai scump teren si cea mai valoroasa strada din oras

09-10-2012_cluj-napocaGhidul real al tranzactiilor imobiliare, realizat pe baza datelor analizate de specialistii locali, a scos la lumina o serie de date pe care oricare locuitor din orasul amplasat in sufletul Transilvaniei trebuie sa le stie.

Cea mai scumpa casa vaânduta pe parcursul anului trecut a este pozitionata in cartierul Zorilor si a costat putin peste un milion de euro. Cat despre cel mai scump teren, acesta este pozitionat in cartierul clujean Grigorescu si a fost tranzactionat la suma de 1,6 milioane de euro.

Cartierul cu cele mai multe tranzactii realizate este cartierul Manastur , fiind inregistrate aici 487 tranzactii. In plus, acesta este de asemenea cartierul cu cele mai valoroase tranzactii imobiliare (statisticile scot la iveala o suma de peste 19 milioane de euro. Strada din Cluj cu cele mai multe tranzactii este Calea Dorobantilor (104 tranzactii), fiind totodata si strada cu cele mai valoroase tranzactii (~6,3 milioane de euro). Mai mult, trebuie mentionat faptul ca cel mai des au fost tranzactionate apartamente cu suprafete utile cuprinse intre 35 si 55 mp, locuintele cu suprafete mari nemafiind in atentia populatiei.

Cel mai scump teren tranzactionat este localizat in cartierul Grigorescu si a fost vandut cu 1,6 milioane de euro. Cea mai mare suprafata de teren intravilan tranzactionata a fost de aproximativ 5.400 mp (iar cea de teren intravilan agricol – 11.600 mp). Cel mai frecvent au fost tranzactionate parcele de teren cu suprafete cuprinse intre 500 si 1.000 mp.

00060041_large

Care a fost cea mai buna perioada pentru tranzactii?

Cercetarile arata ca in luna august s-au inregistrat cele mai multe tranzactii imobiliare la nivelul municipiului Cluj Napoca. In aceeasi ordine de idei, luna august este luna in care s-a inregistrat cea mai mare valoare a tranzactiilor, putin peste 23 de milioane de euro. Studiile arata de asemenea faptul ca peste 70 % din tranzactiile cu proprietati imobiliare sunt finantate din surse proprii, iar achizitiile persoanelor juridice reprezinta sub 7% din valoarea tranzactiilor. Cat despre impozitul achitat pentru imobilele tranzactionate, acesta reprezinta aproximativ 0,095% din valoarea tranzactiilor.

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More