Blog

Keep up to date with the latest news
Sfaturi utile pentru a avea o bucatarie functionala

Sfaturi utile pentru a avea o bucatarie functionala

Pentru multi dintre noi bucataria este locul in care ne relaxam gatind feluri de mancare atractive pentru familia noastra, aici spalam vasele, poate luam o gustare, aici ne depozitam alimentele. Bucataria poate fi un locul in care iti bei cafeaua si povestesti cu familia ta, sau cu prietenii tai. Bucataria pentru multe dintre gospodine, este incaparea cea mai indragita, deoarece e spatiul in care sunt ele insele.

In majoritatea locuintelor, bucataria este cea mai frecventata camera, de catre toti membrii familiei si de aceea decorarea acestei incaperi trebuie facuta cu atentie si interes din partea tuturor membrilor familiei. Daca dorim sa o transformam in punctual focal al intregii noastre locuinte, trebuie sa fim bine documentati inainte de a incepe redecorarea ei.

In principiu, dorim ca bucataria noastra sa ofere senzatia de spatiu larg, luminous si primitor. Tinem cont si de designul interior, pentru a corespunde estetic si functional standardelor noastre. Avand in vedere ca tot mai multe persoane isi petrec timpul liber in casa, este esential sa facem din aceasta incapere una in care sa ne simtim bine si confortabil.

Redecorarea bucatariei necesita o investitie serioasa si solida, daca dorim sa facem din ea un loc armonios si frumos. In fapt, redecorarea bucatariei, reprezinta unul dintre cele mai profitabile proiecte. Se estimeaza ca 75% din costul acestor amenajari se recupereaza in momentul vanzarii proprietatii respective. 

Sa incercam sa vedem cateva din principalele detalii ale bucatariei:

Culorile si finisajele. Culorile cum ar fi ocru, galben, bleu si turcoaz impodobesc o bucatarie. Majoritatea persoanelor doresc ca in acest spatiu in care se prepara cele mai delicioase si apetisante mancaruri, sa fie o atmosfera intotdeauna proaspata, ce sa iti ofere energie si dinamism, dar si o portie de liniste, pentru a te putea relaxa atunci cand iei masa.

Combinatia dintre galben si bleu este, in mod deosebit, una apreciata de foarte multe persoane. Influenta Zen, cu decorul sau sobru si tonurile pastelate, se "infiripa" si in bucatarie, daca gusturile tale sunt unele mai excentrice. Din ce in ce mai des, sunt preferate vopsele cu aspect mat, lavabile ce se adapteaza foarte bine mediului de lucru. Totusi finisajele obisnuite, lustruite au avantajul de a reflecta mai bine lumina in incapere.

Ferestrele. Ferestrele sunt punctual central intr-o incapere, acestea accentueaza anumite elemente cum ar fi mobilierul, avand de asemenea un rol decorativ. Acestea sunt cu siguranta responsabile pentru iluminatul incaperii. Oamenilor le place lumina naturala, deoarece relaxeaza ochiul, iar caldura soarelui in casa te indeamna la relaxare. Daca alegi sa folosesti produse ce iti pot oferi acest efect natural, te poti indrepta spre ecranele solare, jaluzele din lemn sau aluminiu,  sau tesaturi si culori care sa permita pantrunderea luminii in casa .

Ferestrele au rolul de a face din locuinta ta, una primitoare si calda. Aspectul bucatariei se schimba considerabil, daca ferestrele sunt bine ingrijite si frumos decorate.

Dulapurile. In ce priveste mobilierul din bucatarie, acesta trebuie ales in functie de tematica bucatariei tale. Fie ca e o bucatarie moderna sau traditionala, lemnul este printre cele mai cautate material in ceea ce priveste confectionarea dulapurilor. Daca bucataria e moderna, cel mai bine se pliaza esentele de lemn deschise la culoare, precum artarul, mesteacanul sau fagul.

In schimb intr-o bucataria traditionala, se opteaza mai mult pentru lemnul de culoare mai inchisa. In ceea ce priveste blatul, materialele stratificate sunt cele mai populare. Granitul si materialele sintetice sunt si ele cautate. Otelul inoxidabil, inoxul reprezinta materiale care joaca un rol din ce in ce mai important in decorarea bucatariei. Pentru bucatariile traditionale, se opteaza mai mult pentru placile de ceramica.

Incearca astfel, inainte sa te apuci de redecorarea bucatariei tale, sa te consulti cu totii membrii familiei, pentru ca produsul final sa fie pe placul tuturor.

Related Posts

Amenajarea unei bucatarii mici

Amenajarea unei bucatarii mici

Având în vedere faptul că nu oricine și-ar permite achiziționarea unui apartament elegant, luxos și spațios, ne-am gândit să v…

Read More
Cum sa iti maresti vizual dormitorul

Cum sa iti maresti vizual dormitorul

Atunci când potențialii cumpărători vizitează o locuință, primul lucru pe care îl observă este dimensiunea unei camere, spațiul di…

Read More