Blog

Keep up to date with the latest news
Sfaturi simple pentru o investitie profitabila

Sfaturi simple pentru o investitie profitabila

Orice investitie presupune un risc, dar aceste riscuri se pot minimaliza cu putina atentie si rabdare. Cumpararea unei case, caci despre asta vom vorbi în prezentul articol, este un proces complex care depinde în primul rând de compatibilitatea a celor doua elemente principale: cererea si oferta.

Prin urmare, atunci când vrei sa achizitionezi o locuinta, este mai mult decât indicat sa te concentrezi pe aspectele care conteaza cu adevarat, trecând cu vederea micile imperfectiuni.

În cele ce urmeaza voi prezenta principalele elemente care contribuie la succesul unei achizitii:

  • Locatia

Un cartier cu o reputatie buna, curat si primitor este foarte important, caci prima impresie conteaza. Importanta este si conectarea, sau potentialul de conectare a locatiei la reteaua publica de transport, precum si accesul la alte facilitati precum banci, farmacii, supermarket-uri etc.

Este mult mai indicat sa cumperi o casa mica într-o astfel de zona decât una mai mare, chiar impunatoare, într-un mediu neprimitor.

Asa cum aminteam mai sus, rabdarea este esentiala. Fa-ti timp pentru a vizita locatia de mai multe ori, la diverse ore din zi si din noapte, chiar în weekend-uri.

cartier linistit
  • Vârsta imobilului

Desi arhitectura caselor vechi poate reprezenta un miraj pentru multa lume, acestea nu sunt recomandate decât celor care au un buget serios sau pasionatilor de cladiri vechi, caci renovarea lor este adesea un proces lung, complex si costisitor.

Locuintele care au peste 50 de ani vechime pot avea probleme în ceea ce priveste fundatia, încalzirea si conductele.

casa veche
  • Retusuri simple

Ideal ar fi sa gasesti o casa ieftina, care necesita lucrari simple, care sa nu presupuna cheltuirea unor sume mari de bani.

Daca nu lucrezi în domeniul constructiilor, este nerecomandat sa achizitionezi o locuinta care necesita lucrari serioase de întretinere. Pretul de achizitie mic poate ascunde probleme mari, care risca sa-ti afecteze serios bugetul si sa-ti dea planurile peste cap.

  • Prezenta spatiului de depozitare

Un garaj, un pod, sau niste debarale pot fi elemente deosebit de importante în ochii unui viitor cumparator, caci spatiul este tot timpul un subiect delicat. Desigur, acestea pot fi adaugate ulterior, dar acest lucru duce, din nou, la o crestere a costurilor.

  • Lumina naturala

Accesul la lumina naturala este un alt factor important. Oamenii, asemenea plantelor, au nevoie de lumina, fapt dovedit în tarile nordice, unde o mare parte a locuitorilor sufera de depresie datorita expunerii reduse la lumina naturala. Prin urmare, prezenta unor încaperi deschise, ce permit luminii accesul în casa este de bun augur. De asemenea, acest lucru poate contribui si la o reducere a consumului de energie electrica.

Asa cum aminteam la începutul articolului, orice locuinta are si neajunsuri. În continuare le voi trece în revista pe cele mai des întâlnite:

lumina naturala
  • O singura baie

Prezenta unei singure bai poate fi o problema, mai ales când în imobil locuiesc mai multe persoane, sau atunci când ai musafiri.

  • Un acoperis cu probleme

Cu toate ca acoperisul este una dintre cele mai rezistente parti ale casei si acesta poate avea probleme. În cazul unui acoperis deteriorat, îti recomand sa te reorientezi spre o alta locuinta deoarece înlocuirea acestuia necesita un buget destul de mare.

  • Ferestre deteriorate

Ferestrele care nu izoleaza corespunzator pot fi un element extrem de neplacut, mai ales în zilele cu ploi torentiale. Îti spun din experienta personala ca ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa fii nevoit sa stai cu cârpa la geam pentru a împiedica patrunderea apei în casa.

  • Mucegai

Excesul de umezeala poate provoca mucegai. Este indicat sa verifici toate suprafetele casei, în special colturile camerelor, tavanele si subsolul.

Related Posts

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Din seria cartierelor aflate în topul preferințelor studenților, dar nu numai, își face loc și cartierul Gruia. Noi am vorbit și desp…

Read More
Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Dacă te-ai hotărât să te muți la Cluj sau doar să îți schimbi locuința, noi îți spunem care sunt cele mai ”preferate&r…

Read More