Blog

Keep up to date with the latest news
Sfaturi ca sa obtii cel mai bun pret pentru casa ta

Sfaturi ca sa obtii cel mai bun pret pentru casa ta

casa1-600x472Vanzarea locuintei tale poate fi o adevarata provocare! Cererea este mare, tu ai de unde sa iti alegi clientii insa problema reala este momentul in care trebuie sa iti stabilesti pretul. In acele ce urmeaza iti prezentam cateva sfaturi care te vor ajuta sa inchei cu success o tranzactie imobiliara.

Ca si vanzator, in primul rand trebuie sa cunosti foarte bine preturile de pe piata imobiliara pentru a vedea daca ai stabilit corect valoarea proprietatii tale! In cazul in care stabilesti un pret care este in afara pietei nimeni nu va dori nici macar sa iti vizioneze locuinta. In cazul in care optezi si pentru un anunt la ziar, precizeaza faptul ca pretul este negociabil. Astfel, potentialii cumparatori vor fi incurajati sa va contacteze pentru detalii!

In al doilea rand, este esential sa primesti pe oricine la o vizionare a locuintei. Nu exclude nici o propunere, chiar daca nu esti deplin multumit de ea, si discuta cu oricine. Niciodata nu poti sa sti in ce sens va decurge o oferta si cu cine te vei intelege la pret! In plus, este recomandabil sa accepti si creditele bancare. Dat fiind ca este recensiune financiara, nimeni nu dispune de sume mari, care sa fie achitate pe loc. Iar in cele din urma, daca precizezi ca pretul este negociabil fi un bun negociator si stabileste termenul de plata precum si cel de eliberare al locuintei. Daca eliberezi casa imediat, poti cere un pret putin mai mare. In schimb, daca potentialul comparator iti permite sa eliberezi casa intr-o perioada mai indelungata, accepta sa scazi pretul.

Atunci cand iti oferi proprietatea spre vanzare trebuie sa ai grija ca aceasta sa arate impecabil. Faceti curatenie in detaliu, este posibil ca un comparator sa creada ca aveti soareci sau gandaci daca prezentati o locuinta plina de mizerie. Nu trebuie sa minti in procesul de vanzare, dar micile detalii trebuie ascunse. Spre exemplu, nu este recomandabil sa ii spui cumparatorului ca in casa ta a murit cineva de curand. Exista oameni care au anumite fobii si nu isi doresc sa locuiasca in apartamentul in care a decedat bunica ta sau in care au avut loc alte evenimente neplacute. Aerisiti foarte bine spatiile si camera si indepartati eventualele mirosuri de mancare sau mucigai.

In final, reparati tot ceea ce trebuie reparat. Este mai bine sa prezentati o casa cu imbunatatiri. Astfel, aveti grija ca sistemul de inchidere al geamurilor si al usilor sa fie in regula si reparati instalatiile sanitare si pe cele de electricitate! Nimanui nu ii convine sa isi achizitioneze o locuinta si mai apoi sa fie nevoit sa investeasca bani in imbunatatiri si reparatii de acest gen.

Related Posts

Stocul de spaţii de birouri din principalele oraşe regionale a depăşit 1 milion mp

Stocul de spaţii de birouri din principalele oraşe regionale a depăşit 1 milion mp

Stocul de spaţii de birouri din principalele oraşe regionale a depăşit 1 milion mp 30% din volumul din Bucureşti. Iaşi a devenit al doilea cel …

Read More
O casă…pentru toate gusturile

O casă…pentru toate gusturile

Cauți să te muți la o casă nouă care să satisfacă și cele mai pretențioase gusturi? Avem locuința ideală pentru tine. Este vorba de o casă…

Read More