Blog

Keep up to date with the latest news
Romanii, extrem de interesati de Prima Casa

Romanii, extrem de interesati de Prima Casa

Bilantul la zi al Programului Prima Casa arata ca, in aceasta primavara, cel mai popular program guvernamental gestionat de FNGCIMM SA a cunoscut o dezvoltare accelerata, ritmul de depunere al solicitarilor de garantare crescand in ultima luna la circa 140 solicitari/zi. De la inceputul anului 2014, numarul de garantii acordate a fost de aproximativ 9.000, iar finantarile accesate au fost in valoare de cca 310 milioane euro, cu o valoare medie a finantarii accesate de cca 35.600 euro. In topul pe judete in functie de numarul de solicitari primite se gasesc: Municipiul Bucure?ti cu 28% din total, judetul Ilfov cu 7,9%, judetul Cluj cu 7,1 %, judetul Timis cu 5,9 % si, apoi, judetele Constanta, Brasov, Sibiu ?i Iasi cu procente mai mici.

Statistici la nivel national

Conform statisticilor, situatia indica preferinta pentru imobile cu 2 camere, 51% dintre solicitari, si pentru imobile cu 3 camere – 29%. Garsonierele si imobilele cu 4 camere si peste au fost solicitate de 11%, respectiv 6% dintre clienti. Majoritatea garantiilor acordate, 56%, sunt mai mici de 40.000 mii Euro (23% sunt peste 50.000 Euro si 19% sunt cuprinse in intervalul 40.000 – 50.000 Euro). In final trebuie precizat faptul ca 30% din valoarea garantiilor acordate a fost destinata achizitiei de imobile construite intre anii 2008-2014.

La nivelul anului 2014, a fost alocat deja bancilor participante in program un procent de circa 95% din cele 1,2 miliarde lei, puse la dispozitie de Guvern.Pana la data de 27.05.2014 FNGCIMM SA a acordat aproximativ 115.000 de garantii, contracte incheiate in perioada 2009-2014, valoarea finan?arilor sustinute fiind de circa 4,4 miliarde Euro.

Rezultatele concrete, rapiditatea cu care se acorda garantiile, lipsa birocratiei sunt doar cateva elemente care certifica faptul ca programul Prima Casa este un real succes, un Program care prin flexibilitate si simplitatea mecanismului constituie un model de principiu si pentru proiectele de viitor ale FNGCIMM.

Related Posts

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Din seria cartierelor aflate în topul preferințelor studenților, dar nu numai, își face loc și cartierul Gruia. Noi am vorbit și desp…

Read More
Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Dacă te-ai hotărât să te muți la Cluj sau doar să îți schimbi locuința, noi îți spunem care sunt cele mai ”preferate&r…

Read More