Blog

Keep up to date with the latest news
Romania la Expo Milano 2015

Romania la Expo Milano 2015

Intre 1 mai si 31 octombrie va avea loc Expo Milano 2015, cu tema "Hranirea planetei, Energie pentru viata". Acest eveniment international urmareste crearea unui mediu propice gasirii de solutii pentru dezvoltare sustenabila si diminuarea (poate chiar eradicarea, indraznim sa speram) foametei de pe glob.

Tema hranei permite initierea unor dezbateri comune dedicate gasirii solutiilor pentru provocarile colective la care umanitatea este chemata sa raspunda, inclusiv dreptul la o alimentatie sanatoasa, sigura si eficienta. (sursa: www.mae.ro)

La eveniment vor participa 140 de tari, printre care si Romania, a 5-a tara care s-a inscris formal a 81- lea stat semnatar al contractului de participare. Sunteti curiosi cum se va prezenta aceasta?

Pavilionul romanesc se va intinde pe 880 mp in centrul expozitiei (care se desfasoara pe 1,1 milioane de mp), iar mesajul va fi acela al armoniei cu natura. De altfel, proiectul castigator in cadrul concursului de idei organizat de MAE (Ministerul Afacerilor Externe) se intituleaza "In armonie cu natura" (Living with Nature) si apartine Asocierii SC Artline SRL si SC Adest Architecture SRL.

Pavilionul va avea forma unei case traditionale din Delta Dunarii cu gradina, cu un restaurant si o zona de informare la parter.(sursa: www.forbes.ro). Acoperisul de stuf si imbinarile barnelor alternand cu sticla din care sunt alcatuiti peretii asigura simbioza intre traditional si contemporan.

Bugetul pentru participare este de 3,5 milioane de euro fata de 5,6 milioane de euro la Shanghai, in 2010, acesta fiind unul dintre motivele pentru care Romania a renegociat spatiul obtinut initial, de 1910 metri patrati, preferand doar 887 de metri patrati. Acesta este insa plasat in zona centrala a expozitiei, care va fi cea mai vizitata, vecinii Romaniei fiind Spania, Mexic, Franta, Israel si Vatican. (sursa: www.mediafax.ro )

Concomitent cu discutiile care vor avea loc in ceea ce priveste modul in care tehnologia, inovatia, cultura, traditiile si creativitatea se leaga de produsele alimentare si dieta, se va promova si o informare ampla asupra Romaniei, a rezervatiilor sale naturale si asupra IT&C, industria auto si aeronautica.

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More