Blog

Keep up to date with the latest news
Protejeaza-ti locuinta de caldura

Protejeaza-ti locuinta de caldura

Zilele trec si ultima saptamana de primavara aduce cu sine temperaturi ridicate. Desigur, usor usor ne pregatim pentru zilele toride de vara, intrucat meteorologii avertizeaza ca o sa fie o vara fierbinte. Cum sa scapi de araita soarelui ai la ce metode sa apelezi pentru a jaluzele orizontale lemninfrunta canicula?

Foliile de protectie solara ai ventilatoarele pozitionate corect sunt doar doua dintre metodele care s-au dovedit eficiente. Iti spunem noi ce mai poti sa faci pentru a iti proteja casa de caldura, fara sa-ti cresti valoarea facturii la electricitate, urmare a utilizarii excesive a aparatelor de aer conditionat.

Acopera geamurile.

Cei care vor sa scape de araita soarelui ai vor sa mentina o temperatura scazuta in casa, pot sa isi achizitioneze draperii de culoare inchisa, jaluzele sau obloane. Foliile de protectie solara sunt o alta metoda eficienta, deoarece ele blocheaza pâna la 99% din razele ultraviolete.

Deschide ferestrele noaptea

Pe timpul noptii, speciliatii recomanda celor care se confrunta cu temperaturile ridicate sa tina geamurile deschise, dar sa le inchida la primele ore ale diminetii, inainte ca dogoarea soarelui sa incinga casa. Pune cearceafuri ude la ferestre. De asemenea, aceeasi experti spun ca pe durata noptii, ar fi bine sa acoperim ferestrele cu cearceafuri ude.63ff5cb50dc52fb8c42649e87d9564dd_large

Pozitioneaza corect ventilatoarele

Persoanele care vor sa-si desfasoare activitatile la temperaturi scazute pot sa foloseasca simultan mai multe dispozitive clasice, asemenea ventilatorului pe baterii care are o rotatie mica. Aceste aparate ar trebui pozitionate in apropierea ferestrelor, in partile opuse ale camerei. Pentru a obtine un rezultat optim, specialiatii recomanda sa asezam in fata ventilatoarelor boluri pline cu bucati de gheata. 

Limiteaza folosirea electrocasnicelor

Pentru mentinerea unei camere racoroase este extrem de important sa nu existe multe aparate electronice ai electrocasnice pornite in acelaai timp. Daca lucrezi la calculator, nu tine ai televizorul pornit, iar maaina de spalat foloseate-o doar dis-de-dimineata. in bucatarie, gateate cu uaa inchisa ai geamurile larg deschise. In plus, daca vrei sa scapi de temperaturile ridicate, dimineata e indicat sa petreci flori-pervaztimpul in zona de vest a casei tale. Mai târziu, schimba-ti locul ai opteaza pentru partea de est.

Cat mai multe plante

Plantele reprezinta cu adevarat o metoda eficienta pentru a scapa de temperaturi ridicate. Asezate pe pervaz, florile te vor ajuta sa treci cu bine peste o vara fierbinte. De asemenea, persoanele care locuiesc la etajele inferioare ale blocurilor sau la casa ar fi bine sa planteze copaci ai tot felul de arbusti in fata balcoanelor ai a geamurilor casei tale. Umbra pe care o ofera reprezinta o adevarata binecuvantare in timpul lunilor de vara.

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More