Blog

Keep up to date with the latest news
Programul Prima Casa va putea fi accesat de 12.000 de romani

Programul Prima Casa va putea fi accesat de 12.000 de romani

Comparativ cu anii trecuti, plafonul de garantii disponibil pentru romanii care sunt interesati de a cumpara o locuinta prin programul de finantare “Prima Casa” a fost suplimentat cu 266 de milioane de euro. La aceasta suma se adauga un cuantum de aproximativ 165 de milioane de euro, suma de bani ramasa neutilizata de anul trecut. Din toti acesti bani, 110 de milioane de euro sun destinati achitizionarii construite prin ANL.

Pe parcursul anului trecut romanii au preferat sa isi cumpere tot locuinte cu doua camera. Astfel,un procent de peste 51 % din numarul de garantii acordate au fost indreptate catre acest tip de achizitionari. In topul judetelor, la nivel national, se mentin Bucurestiul, Clujul, Constanta, Timis sau Ilfov. In medie, au fost aproximativ 100 de dosare pe zi care aplicau pentru o asemenea finantare.

In anul 2013 au fost 16 institutii bancare care au acordat credite. In decursul anului 2014 se vor putea inscrie in cadrul acestui program si alti finantatori. Conditia este ca acestia sa isi desfasoare activitatea de creditare pentru persoanele fizice in totala conformitate cu reglementarile care au fost validate de Banca Nationala a Romaniei. Astfel, cu o rata a creditelor neperformante de doar 0.1%, programul de finantare “Prima Casa” este in continuare cea mai avantajoasa solutie de creditare, in ceea ce priveste achizitionarea unei locuinte.

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More