Blog

Keep up to date with the latest news
Prima inchiriere: sfaturi de luat in considerare

Prima inchiriere: sfaturi de luat in considerare

Mutatul in chirie pentru prima data este un mare pas spre maturitate. De asemenea, de multe ori este extrem de inchitat. Este un moment propice sa devii independent si sa ai propriul tau spatiu.Nu mai depinzi de nimeni, nu trebuie sa dai socoteala nimanui ci doar de bucuri de confortul de a locui singur! Totusi, ai grija sa nu fi exaltat de entuziasm! Exista cateva repere care trebuie urmarite atunci cand iti inchiriezi un apartament, pentru a nu lua o decizie pripita pe care sa o regret ulterior.images (1)

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le ai in minte atunci cand iti cauti o noua chirie este locatia.Totusi,trebuie sa stii ca nu exista locatia perfecta. Aceasta este o idee utopica. Exista doar locatia perfecta pentru o anumita persoana, deoarece locatia trebuie sa se plieze perfect pe stilul de viata al locatarului. Spre exemplu, exista oameni care prefera sa locuiasca in mijlocul orasului, inconjurati mereu de freamatul vietii urbane. In acelasi timp, altora li se potriveste mai bine o zona periferica, mai linistita. Inainte de a incepe cautarea, este esential sa iei o decizie clara in aceasta privinta. Care sunt nevoile tale? Preferi mediu agitat sau mai degraba peldezi pentru viata in mijlocul naturii?

Mai mult, pe langa alegerea unei zone care sa corespunda nevoilor tale este important ca proprietarul apartamentului pe care intentionezi sa il inchiriezi sa fie o persoana de incredere. Pana la urma, acesta va fi persoana cu care veti colabora financiar pe o perioada mai lunga de timp. Astfel, trebuie sa va cunoasteti si sa stii unde il gasesti atunci cand intervine o situatie de urgenta, spre exemplu. Un apartament nu trebuie ales doar pe baza spatiului in sine!

Inspecteaza cu mare atentie locuinta in care poate urmeaza sa te muti. Desigur poti avea incredere si in ceea ce spune proprietarul insa de mult ori acestia exagereaza din dorinta mare de a inchiria imobilul. Astfel, daca te lasi condus de aparente, vei avea de suferit. Trebuie sa fi precaut si sa nu scapi din vedere niciun aspect.

Pune intrebari, informeaza-te, si cerceteaza cu mare atentie fiecare aspect. Descoperirea unui defect, sau a unui neajuns in apartamentul pe care ai pus ochii, este de preferat s-o faci inainte de a semna contractual de inchiriere. In caz contrar, s-ar putea sa ai inconveniente majore, in cazul in care clauzele contractuale sunt favorabile proprietarului. De cele mai multe ori, rezilierea unui contract, este in detrimentul chiriasului.

In concluzie, sfatul nostru este sa fi precaut sau sa apelezi la serviciile unei agentii imobiliare pentru a evita situatiile neplacute. Consilierea unui specialist este intotdeauna binevenita. In plus, procedand astfel vei economisi foarte mult timp si energie!

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More