Otelul - reinventat in constructiile ecologice
Otelul este si a fost intotdeauna un excelent material de constructie. Compusul a fost imbunatatit de-a lungul anilor, pentru a ajunge in prezent in cea mai rezistenta forma a sa, chiar si din punct de vedere al costurilor. Produs in cantitati exponentiale la inceputul revolutiei industriale, otelul a devenit repede un simbol al progresului umanitatii. Oriunde in jurul nostru, acesta este folosit pentru pilonii de sustinere a cladirilor, indiferent de dimensiunea lor.

Punctul maxim de dezvoltare a constructiilor cu otel a fost la mijlocul secolului 20, dar totusi acesta continua sa fie folosit la nivelul intregului glob, incepand de la soproanele din curtea din spate a unei case si terminand cu zgarie nori. Cum?
Raspunsul se gaseste in excelenta lui capacitate de a fi reciclat. De fapt, poti chiar sa derulezi inapoi pana acum 170 de ani, cand se incepea reciclarea otelului. Daca privim cu atentie la o cladire prefabricata, sunt sanse destul de mari ca aceasta sa fie facuta din otel, si de asemenea ca aliajul sa existe de inca acum 100 de ani. Noul tau garaj pentru doua masini, proaspat asamblat, ar putea sa fi facut parte dintr-o casa demolata de prin anii 90.
Diferit de alte materiale reciclabile este faptul ca la otel nu se pierde absolut deloc din rezistenta in procesul de topire si remodelare, chiar si in cazurile in care procesul este repetat. Anual se recicleaza aproximativ 500 de milioane de tone de otel. Pentru a avea o mai buna apreciere asupra acestui fenomen, imagineaza-ti 16 poduri Golden Gate care sunt demolate in fiecare zi a fiecarui an, pentru a fi reciclate.
Otelul este o resursa cu un numar nelimitat de folosinte, unic printre alte materiale de constructie si existent peste tot imprejurul tau. Foloseste-l, recicleaza!
