Blog

Keep up to date with the latest news
Origami cu mesajul

Origami cu mesajul "No Hate Speech", in centrul Clujului

Aproximativ 15.000 de flori de lotus, confectionate din hartie prin tehnica origami, au fost lipite pe zidurile unor cladiri situate pe strazile Constanta si Potaissa, precum si in Piata Muzeului, in cadrul campaniei "No Hate Speech" (Campania impotriva urii). Lotusul reprezinta simbolul puritatii in exprimare si limbaj, iar campania este derulata de catre voluntarii care participa la programul Cluj - Capitala Europeana a Tineretului 2015.

Cu referire la instalatia de pe strada Constanta, de altfel cea care are cel mai mare impact vizual dintre cele trei, arhitectul Razvan Luca, coordonator al departamentului ShareSpace, a precizat: ,,Este o instalatie care atrage atentia asupra discursului instigator la ura si ne-am dori ca orice lucruri jignitoare sa se transforme intr-un mesaj pozitiv. La aceasta lucrare s-a lucrat 14 ore, fara sa includem confectionarea origami-urilor. In cele 14 ore au muncit 15 voluntari care s-au urcat pe schele sa realizeze toata lucrarea". Instalatiile vor ramane in locurile unde au fost montate pana in momentul cand vor da semne de degradare, au spus responsabilii de proiect.

"No Hate Speech" militeaza pentru drepturile omului, impotriva discriminarii de orice fel si a discursului instigator si este proiectul prin care Capitala Europeana a Tineretului a devenit partener oficial al Consiliului Europei. Clujul a ales sa adereze la aceasta miscare in lumina evenimentelor din ultima perioada (Franta, Africa etc.), pentru a lua o pozitie activa in calitate de Capitala Europeana a Tineretului 2015.

1234

Related Posts

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Din seria cartierelor aflate în topul preferințelor studenților, dar nu numai, își face loc și cartierul Gruia. Noi am vorbit și desp…

Read More
Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Dacă te-ai hotărât să te muți la Cluj sau doar să îți schimbi locuința, noi îți spunem care sunt cele mai ”preferate&r…

Read More