Blog

Keep up to date with the latest news
O lectie a recensiunii financiare: Casele mai mici au avantaje mai mari

O lectie a recensiunii financiare: Casele mai mici au avantaje mai mari

collageProprietarii caselor uriase ridicate inainte de criza au invatat pe propria piele ca spatiile mari pot aduce probleme si mai mari. Vilele opulente care erau construite in trecut, in perioada de glorie a imobiliarelor, nu mai sunt deloc dorite. In plus, romanii par sa fie din ce in ce mai atenti la beneficiile locuintelor cu suprafete reduse: nu doar pretul initial, ci si costurile ulterioare (intretinere sau reparatii) scad direct proportional cu suprafata locuintei.

Visul de a detine un camin cat mai spatios si cat mai mare nu mai este de actualitate. Inconvenientele economice intampinate in ultimii ani a schimbat mentalitatea clientilor  atunci cand vine vorba de propriul camin. Astfel, casele de dimensiuni impresionante nu mai sunt cautate astazi, in timp ce clientii sunt mult mai atenti la avantajele financiare pe care le aduce o locuinta mai mica. Aceasta tendinta poate fi observata atat pe plan national, cat si pe plan international: potrivit studiilor, suprafata medie a constructiilor rezidentiale a coborat cu mai bine de 10% in ultimul an.

Atat costurile de reparatii si intretinere cat si pretul locuintei scad direct proportional cu suprafata casei

Multi viseaza la un camin extrem de spatios, acordand atentie doar avantajelor si fara a lua in calcul dezavantajele. Majoritatea proprietarilor considera ca singurul efort financiar se face la inceput, deoarece pretul de constructie sau de achizitie a unei locuinte supradimensionate este simtitor mai mare. Cei mai multi neglijeaza sa faca un calcul pe termen lung, astfel ca ulterior se trezesc impovarati de facturile lunare sau de costurile de reparatii.

Mai mult, vilele mari nu mai sunt la moda. Romanii nu mai vor sa isi investeasca toate economiile si veniturile in locuinta, deoarece au constatat pe propria piele ca poate fi extrem de riscant. In cazul unei locuinte mai mici, costurile de incalzire coboara simtitor in cazul locuintelor cu suprafata redusa. In plus, locuintele micute au nevoie de mai putina mobila si de mai putine accesorii, iar imbunatatirile si reparatiile solicita un buget mai mic.

Un alt avantaj esential de care se bucura proprietarii locuintelor micute este zona. Potrivit agentilor imobiliari, cei mai multi clienti au la dispozitie un buget limitat pentru a-si cumpara o locuinta si, iar el trebuie sa aleaga intre doua variante: fie prefera un camin mai mic aflat intr-o zona mai bine cotata sau, fie opteaza pentru o locuinta mai mare amplasata intr-un cartier mai indepartat de centru.

Suprafetele mari nu sunt intotdeauna mai bune

Dupa anii de glorie ai sectorului constructiilor, cand bancile finantau toate capriciile clientilor, au venit vremuri in care calculele au devenit mai importante decat gusturile. Abia dupa ce rata la banca si costurile de intretinere s-au transformat intr-o adevarata povara pentru multi proprietari, romanii au inceput sa isi planuiasca mai atent intregul proces de achizitie a unei locuinte. astfel, cei care isi doresc saisi cumpere o nou casa , trebuie sa fie realisti din toate punctele de vedere.

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More