Blog

Keep up to date with the latest news
Numarul constructiilor noi- in scadere

Numarul constructiilor noi- in scadere

1411391a_imgPe parcurcursul anului 2013, volumul lucrarilor de constructii s-a redus atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de anotimp si de numarul de zile lucratoare. In timp ce lucrarile la constructiile noi au scazut, numarul lucrariloe de intretinere si reparatii este in crestere. Astfel, specialistii in domeniul imobiliar si cel al constructiilor sustin ca lucrarile de constructii noi au scazut cu aproape 10 %, ca si serie bruta. In acelasi timp, cu un procent de aproape 30 % au crescut numarul lucrarilor de reparatii capitale iar cu 12.7 % au crescut numarul lucrarilor de reparatii la cele curente si de intretinere, datele fiind furnizate de Institutul National de Statistica.

Cat despre cladirile nerezidentiale, tot o scadere a fost inregistrata si la volumul lucrarilor de constructii la aceasta categorie. Cresteri cu 5.4% s-au inregistrat la lucrarile pentru cladirile rezidentiale si cu aproximativ 1.4% la constructiile ingineresti.

 In ultima luna a anului trecut, s-a inregistrat o crestere a numarului de lucrari in comparatie cu luna noiembrie a aceluiasi ani. Ca si serie bruta, cresterea a fost de 8.1% iar ca si serie ajustata conform anotimpului si numarului de zile lucratoare, acest volum de constructii a scazut cu mai mult de 1 procent.In comparatie cu luna decembrie a anului precedent, indicatorul serie bruta este de asemenea mai mic cu 2.2% iar cel de serie ajustata este mai mare cu 0.7%.

Related Posts

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Din seria cartierelor aflate în topul preferințelor studenților, dar nu numai, își face loc și cartierul Gruia. Noi am vorbit și desp…

Read More
Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Dacă te-ai hotărât să te muți la Cluj sau doar să îți schimbi locuința, noi îți spunem care sunt cele mai ”preferate&r…

Read More