Blog

Keep up to date with the latest news
Libraria care a cucerit Internetul

Libraria care a cucerit Internetul

Ne bucuram foarte mult cand vedem site-uri internationale mentionand Romania dintr-o perspectiva favorabila. De obicei, gasim  referinte la frumusetea peisajelor noastre dar in aceasta luna, Internetul a fost cucerit de o librarie din Bucuresti. Autorii postarilor au evaluat libraria `Carusel` , detinuta de Carturesti, de la cea mai frumoasa din Romania, la cea mai frumoasa din Europa Estica.

Aceasta a fost inaugurata in 12 februarie si potrivit datelor de pe Facebook, au participat peste 6000 de persoane. Libraria este amplasata intr-o cladire cu istorie de pe Lipscani nr. 55 (Bucuresti, Centrul Vechi) ce apartine celebrei familii de bancheri Chrissoveloni.

`Construit in 1860, Palatul Chrissoveloni a gazduit cea mai puternica familie de bancheri a Romaniei. Acestia aveau aici spatii de dormit, precum si birouri administrative. Dupa criza financiara din anii '30, cladirea a fost transformata intr-un bazar popular, iar ulterior comunistii au deschis aici magazinul Familia. In urma cu cativa ani, bijuteria arhitecturala a fost castigata in instanta de mostenitorul familiei, Jean Chrissoveloni, iar acesta a avut o singura dorinta - sa o redea culturii. Lucrarile de restaurare au trecut de un milion de euro, iar chiria lunara este de 17.000 de euro.` (sursa: www.stirileprotv.com)

Cele 6 etaje gazduiesc 10.000 de volume, 5000 de albume de muzica si film, o galerie de arta si un bistro. Administratorul paginii oficiale scrie intr-o postare ca `va puteti îndragosti aici, fara exagerare`.  Nu avem cum sa stim daca chiar asa este dar cu siguranta te poti pierde acolo cateva zile, iar de o carte buna te poti indragosti oricand.

123

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More