Blog

Keep up to date with the latest news
In 2015 vor incepe construtiile unui nou mall in Timisoara

In 2015 vor incepe construtiile unui nou mall in Timisoara

Cel mai mare oras din Banat va avea inca un centru comercial. Acesta trebuia sa fie construit in urma cu cativa ani in zona Moder,de catre cei de la Plaza Centers. Acestia din urma au anuntat ca abia anul viitor vor incepe lucrarile. Deocamdata si mallul lui Ion Tiriac e doar în faza de conservare, astfel ca Iulius Mall e singurul centru comercial de pe piata locala.

Mallul urmeaza sa fie construit in locul fosti fabrici de pantofi Modern. Aceasta a devenit istorie cand terenul a fost achizitionat pentru dezvoltari si investitii imobiliare. Mai multi ani de istorie urmau sa fie inlocuiti, „Modern”, cu modernul. Proiectul consta intr-un un complex de mari dimensiunui unde punctul central ar fi urmat sa fie un mall de 38.000 de metri patrati. Desigur, asta era în perioada de boom economic. O data cu trecerea anilor, vremurile s-au schimbat, cererea de spatii comerciale de acest tip a scazut foarte mult iar ideea a fost abandonata la acel moment. Iata ca dezvoltatorul imobiliar care detine proiectul, Plaza Centers, a facut public faptul ca lucrarile la noul mall vor fi reluate incepand cu anul urmator.

De asemenea, institutiile locale spune ca acestia au obtinut deja un Plan urbanistic de detaliu si un Plan urbanistic general in acest scop. Compania vrea sa construiasca un mall la Timisoara, chiar daca dezvoltatorul se afla de anul trecut in reorganizare judiciara. Dupa ce ani de zile israelienii de la Plaza Centers au tot amanat proiectele de malluri pe multe dintre terenurile detinute in mai multe orase Romaniei, ultimul anunt al companiei aflata in reorganizare judiciara, arata ca anul acesta sau anul viitor se va incepe constructia mall la Timisoara. Investitia anuntata in urma cu patru ani pentru mallul din Timisoara fost de 50 de milioane de euro. Conform proiectului, noul mall va include un supermarket, un complex de tip cinema, mai multe magazine, un parc „Fantasy”, un complex foodcourt dar si peste 750 de locuri de parcare.

Un alt proiect important in zona comerciala din Timisoara este cel initiat de Grupul „Tiriac Holding” impreuna cu spaniolii de la Riofisa. Dupa ce omul de afaceri a achizitionat fostul Abator muncipal al Timisoarei aici a fost realizat proiectul pentru Complexul timisorean au  inceput lucrarile de demolare a vechilor hale de abatorizare, fiind lasate in picioare doar cateva cladiri care au devenit patrimoniu istoric. Din acel moment pentru proiect s-a asternut linistea. Din lipsa interesului pentru noi spatii comerciale lucrarile au fost lasate de izbeliste iar zona Abatorului este acum un maidan plin de deseuri. Firma Tiriac Imobiliare, cea care se ocupa de acest mall, sau mai bine zis de proiectul lui, a intrat in colimatorul Primariei Timisoara fiind amenintata cu amenzi pentru degradarea constructiilor istorice si necuratarea  spatiului.

Cat despre actualul mall al timisorenilor, acesta este unul extrem de profitabil. In anul 2012 Iulius Mall Timisoara a avut un trafic de 15,3 milioane de vizitatori. Ulterior, a fost desemnat drept fiind al doilea cel mai populat centru comercial din România.

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More